Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Τουρκία “τα βρίσκει” με Ισραήλ και η Σ.Αραβία μεσολαβεί για “να τα βρει” και με Αίγυπτο

Η Τουρκία

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

 Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας  Selman Bin Abdulaziz  πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης θα παραμείνει δυο μέρες στο Κάιρο , όπου θα έχει  επίσημες συνομιλίες  και μετά θα μεταβεί σε παραθαλάσσιο θέρετρο για διακοπές. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Τουρκία , όπου θα παραμείνει μεταξύ 11-13 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αραβόφωνης  εφημερίδας El Arabi El Cedid που εκδίδεται στο Λονδίνο, βασικό θέμα των συνομιλιών του Σαουδάραβα βασιλιά στο Κάιρο θα είναι η διαμεσολάβηση  για τη βελτίωση των σχέσεων Αιγύπτου-Τουρκίας.

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο βασιλιάς θα προσπαθήσει να πείσει τον Πρόεδρο Σίσι να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας (ΙΙΤ) που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι γνωστό οι σχέσεις του κ. Ερντογάν με τον κ. Σίσι κλονίστηκαν  εξαιτίας της υποστήριξης  του εκλεγμένου Προέδρου της Αιγύπτου κ. Μουρσι. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε κατηγορήσει τον κ. Σίσι για το Πραξικόπημα και τη φυλάκιση του Μουρσί.

Η Άγκυρα ζητά απεγνωσμένα συμμάχους , γιατί αισθάνεται απομονωμένη από φίλους και συμμάχους, αφού έχει στο πλευρό της Μόνο το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Φυσικά επιθυμεί  διακαώς να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο λόγω της Κυπριακής ΑΟΖ….  

Διαβάστε  ΕΔΩ  για την προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ. 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης