Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο σφαγέας επιτίθεται στα θύματά του! Τουρκία εναντίον Ελλάδας και Αρμενίας!

Ο σφαγέας επιτίθεται στα θύματά του! Τουρκία εναντίον Ελλάδας και Αρμενίας!

Με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το  υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας  επιτίθεται  κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού κ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκαναν για την γενοκτονία των Αρμενίων, κατά την επίσκεψη του Αρμένιου Προέδρου κ. Σεργ Σαρκισιάν.στην Αθήνα, τις προάλλες.

Η  ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία έχει την σημασία της ότι εκδόθηκε την ωρα που στις Βρυξέλλες εκτυλίσσεται η κοινή Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας,  μιλά  για «αξιοθρήνητη νοοτροπία» των δύο ηγετών «που αποδεικνύει πως οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας βασίζονται σε μια κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας»…

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την Τουρκία,  τονίζει πως η Αγκυρα ποτέ δεν θα δεχθεί και δεν θα αποδεχθεί τέτοιες δηλώσεις, που επί της ουσίας αποσυνδεδεμένες από την πραγματικότητα, μονομερείς και εμμονικές.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Αρμένιο ομόλογό του  εξέφρασε τα συλλυπητήριά του  για την τραγωδία  στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο:”Παρά τις όποιες διαφορές μας, στον ως το τέλος αγώνα κατά των αδίστακτων εγκληματιών τρομοκρατών είμαστε ειλικρινώς και ανεπιφυλάκτως αλληλέγγυοι. Ακριβώς δε αυτή η τραγωδία και η συμπαράστασή μας στον Τουρκικό Λαό αποδεικνύει ότι όταν εμείς οι Έλληνες και οι Αρμένιοι, επιμένουμε να υπενθυμίζουμε και τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας δεν το κάνουμε για λόγους αντεκδίκησης προς τον Τουρκικό Λαό.Το κάνουμε μόνο για να θυμόμαστε στο διηνεκές και να μην επιτρέψουμε, στο παρόν και στο μέλλον, να διαπραχθούν τέτοια εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Είναι, λοιπόν, αυτές οι μνήμες και αυτά τα διδάγματα που μας ενώνουν και κατά των εγκληματιών τρομοκρατών της χθεσινής τραγωδίας στην Άγκυρα”.

Ο κ. Σαρκισιάν είχε μεταξύ άλλων τονίσει: ”Οι σχέσεις μας ακολουθούν μια ανοδική πορεία. Επί χιλιετίες οι λαοί μας προχώρησαν ο ένας στο πλευρό του άλλου και ακολούθησαν κοινή πορεία, που εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους…Έχουμε περάσει πολλές δοκιμασίες, στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε και να αναπτύξουμε τις διμερείς μας σχέσεις»,

Έκθεση για την Γενοκτονία στην Ευρωβουλή με πρωτοβουλία Ελληνα

Αυτές τις ημέρες πάντως γίνεται και στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, μια έκθεση  με πρωτοβουλία Ελληνα Ευρωβουλευτή για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Γενοκτονία μετά την Γενοκτονία» και η οποία συνδιοργανώνεται με το Ίδρυμα Έρευνας για την Αρμενική Αρχιτεκτονική και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.    Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου την 1η Μαρτίου 2016 και την εκδήλωση τιμησαν με την παρουσία τους, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη του προσωπικού και εκπρόσωποι της αρμενικής κοινότητας του Βελγίου.  

 Η συλλογή που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει 32 φωτογραφίες αρμενικών Εκκλησιών και θρησκευτικών μνημείων απεικονισμένων πριν και μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915. Μέσα από τις φωτογραφίες, παρουσιάζεται η συστηματική καταστροφή που υπέστη η αρμενική πολιτιστική κληρονομιά της τότε Δυτικής Αρμενίας (σημερινή Ανατολική Τουρκία).    Οπως επισημάνθηκε παρά την παρατεταμένη καταστροφή που προκάλεσε αλλά και την καταδίκη της σε διεθνές επίπεδο, η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να αναγνωρίσει το έγκλημα που διέπραξε και να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες που τις αναλογούν για την Γενοκτονία των Αρμενίων.    Στην εναρκτήρια εκδήλωση μίλησε η εκπρόσωπος εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, κ. Χεγινέ Εβινιάν που τόνισε ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε υγιή δημοκρατία και προοδευτική κοινωνία να αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια το ιστορικό παρελθόν ενώ υπογράμμισε ότι η παρούσα έκθεση προσφέρει μία ευκαιρία ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την κατάσταση των μνημείων του Αρμενικού πολιτισμού στην σημερινή Τουρκία.  

Ο έχων την πρωτοβουλία για την …Αρμενική επίσκεψη στην Ευρωβουλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Νικος Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να τιμάται η μνήμη των Αρμενίων αλλά και υπόλοιπων χριστιανικών λαών όπως ο Ποντιακός πληθυσμός, που ήταν τα κύρια θύματα των τραγικών γεγονότων εκείνης της εποχής. Ακόμα ανέφερε ότι είχε την τιμή να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η κυβέρνηση της  Αρμενίας στο Γιερεβάν κατά τον περασμένο χρόνο και ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που διοργανώθηκε η έκθεση που στόχο έχει να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών και να αποδείξει ότι  ο πραγματικός στόχος της Γενοκτονίας ήταν η εξόντωση του αρμενικού λαού και του πολιτισμού του.  Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Τουρκία να αντιμετωπίσει την ιστορική αλήθεια και να αναγνωρίσει την θηριωδία που διέπραξε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αποτελεί ευθύνη όλων μας, δήλωσε, να διατηρήσουμε τη μνήμη και να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα τραγικά λάθη του παρελθόντος. 

 Militaire.gr

                                                                                                     

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης