Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
02/07/2017 | 17:01
Militaire News

Τουλάχιστον 55 κυανόκρανοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση

Τουλάχιστον 55 κυανόκρανοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση

Τουλάχιστον 55 κυανόκρανοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση αμάχων σε διάφορες αποστολές του ΟΗΕ από τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με νέα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνουν ότι καταγράφηκε μια νέα υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους κυανόκρανους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που βρίσκονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, λιγότερες από 10 ημέρες αφού ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την απόσυρση των κονγκολέζικων στρατευμάτων από την αποστολή του έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Το Σάββατο εκπρόσωπος του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει νέα καταγγελία εις βάρος των Κονγκολέζων, όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει αν καταγράφηκε πριν ή μετά την ανακοίνωση για την απόσυρση του στρατεύματος από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Οι καταγγελίες καταγράφηκαν τον Ιούνιο (?) έχει ξεκινήσει έρευνα», δήλωσε η Σόφι Μπουντρ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Επιχειρήσεων Διατήρησης της Ειρήνης (DPKO).

Κυανόκρανοι σε αποστολές σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει στόχος καταγγελιών για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση αμάχων. Η υπηρεσία έχει επίσης κατηγορηθεί ότι αποκρύπτει καταγγελίες και δεν ενεργεί άμεσα και με διαφάνεια όταν ερευνά καταγγελίες εις βάρος στρατευμάτων της.

Σύμφωνα με έρευνα του Associated Press η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, από το 2005 ως το 2017 έχουν καταγραφεί περίπου 2.000 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης