Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
13/01/2018 | 13:17
Militaire News

Τι συμβαίνει με τα επιδόματα της ΔΥΚ;

Τι συμβαίνει με τα επιδόματα της ΔΥΚ;

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έθεσε σε εφαρμογή την  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ – Φ. 841/26/38463 Σ.7925/20-5-2017), που οδηγεί σε περικοπές των επιδομάτων επικινδυνότητας (Υποβρυχίου Καταστροφέα, Πτώσης Αλεξιπτωτιστή και Εξουδετέρωσης Ναρκών) , στην ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εν λόγω ΚΥΑ ,σύμφωνα με βατραχανθρώπους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κόβει τα επιδόματα τους. Τόσο αυτών που υπηρετούν εκτός της ΔΥΚ, για υποχρεωτικές σταδιοδρομικές και υπηρεσιακές ανάγκες (θαλάσσια υπηρεσία, σταδιοδρομικά σχολεία, ασφάλεια υψηλών προσώπων, επιτελικές θέσεις Ειδικών Επιχειρήσεων) όσο και μέρους αυτών που υπηρετούν εντός της ΔΥΚ, καθόσον εφεξής θα συντηρούν την επιχειρησιακή τους ικανότητα, αριθμητικά πολύ λιγότεροι από όσους προβλέπεται, δημιουργώντας έτσι ΟΥΚ δύο ταχυτήτων.

Μέλη της ΔΥΚ, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ, όπως δήλωσε η πληρεξούσια δικηγόρος τους Δέσποινα Δούμα. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 15/1/2018, οπότε με ενδιαφέρον αναμένεται η κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας, το οποίο διαχρονικά τάσσεται υπέρ της συνταγματικής  προστασίας της ιδιαίτερης αποστολής των στρατιωτικών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης