Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
09/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι “σήκωσαν” από πλοίο στο Αιγαίο οι Τούρκοι στον Παρμενίωνα και η απειλή κατάρριψης

Τι

Δεν ήταν οι μαζικές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αυτές που προβλημάτισαν κατά τη διάρκεια του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ. Ο προβληματισμός προήλθε από μία κίνηση των Τούρκων στη θάλασσα.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο  BONDRUM απονήωσε όχι ελικόπτερο, αλλά ένα drone, το οποίο έκανε πτήση τεσσάρων μιλίων μέχρι να βρεθεί σε μικρή απόσταση από φρεγάτα του Στόλου μας!

Το τουρκικό drone έφερε κάμερα και παρέμεινε στη περιοχή που έπλεε η ελληνική φρεγάτα για αρκετή ώρα. Οι εκτιμήσεις για τις δυνατότητες καταγραφής που είχε το τουρκικό drone προβληματίζουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε προειδοποίηση κατάρριψης για να απομακρυνθεί το τουρκικό drone και υπήρξε και ενημέρωση των στρατωτικών ακολούθων ξένων χωρών.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το drone και η πτήση του εντοπίστηκαν. Τα αρνητικά είναι πως οι Τούρκοι αρχίζουν και προπορεύονται σε θέματα τακτικής και χρήσης νέας τεχνολογίας στη θάλασσα.

Ακόμη χειρότερο είναι πως οι Τούρκοι δεν έκαναν κάτι το φοβερό. Το θέμα είναι ότι εμείς ακόμη κι αυτά τα απλά δεν έχουμε αρχίσει να τα “δουλεύουμε”. Μπορεί στη θεωρία όλοι να ΄χουμε κατανοήσει ότι η απλή και φθηνή λύση των μη επανδρωμένων οχημάτων είναι το παρόν και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάτι κάνουμε στην πράξη.

Οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει πολύ σ΄ οτιδήποτε έχει να κάνει με uav και είναι γνωστό ότι αρκετό καιρό τώρα τα χρησιμοποιούν για πτήσεις σε νησιά του Αιγαίου. Τώρα φαίνεται ότι θα τα χρησιμποιούν συχνά και στο ναυτικό τους. Είναι φθηνά στη κατασκευή, φθηνότερα στη χρήση και πάνω απ΄ όλα μηδενίζουν το ρίσκο της απώλειας ανθρώπων σε αποστολές που μπορούν να γίνουν από μη επανδρωμένα μέσα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης