Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
16/01/2018 | 22:39 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Τι να πούμε τι”; Αποστολάκης πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ακάρ

Έγινε η συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη με τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Χ. Ακάρ. Τυπικά η συνάντηση εντάσσσεται στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο, με ευθύνη της Τουρκίας, βεβαίως.

Τι μπορεί να συζητηθεί σ΄ αυτές τις συναντήσεις όταν η στρατιωτική τουρκική παρουσία είναι καθημερινή; Μπορεί σήμερα εξαιτίας της συνάντησης των Αρχηγών,  αυτή να ήταν υποτονική. Χθες είχαμε 33 παραβιάσεις και αύριο ίσως να ΄χουμε περισσότερες.

Χρόνια τώρα γίνονται αυτές οι ανούσιες συναντήσεις. Η διαφορά είναι ότι τώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει απέναντί του έναν “ξεδοντιασμένο” Αρχηγό, που η εξουσία του έχει περάσει χωρίς αμφιβολία στον Ερντογάν. Το “παραμύθι” που για πολλά χρόνια βόλεψε πολλές ελληνικές κυβερνήσεις και ήθελε τους στρατιωτικούς των Τούρκων να δρουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς, έχει καταρριφθεί και τυπικά μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του πως οι ελληνικές δυνάμεις θα αντιμετωπίζουν κάθε παράνομη ενέργειά τους στο Αιγαίο. Στη φωτογραφία είναι αυτός που γελάει. Αντιθέτως ο Ακάρ δείχνει σκυθρωπός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης