Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι είπε ο Τσίπρας στον Τούρκο πρωθυπουργό που δεν το καταλάβαμε

Τι είπε ο Τσίπρας στον Τούρκο πρωθυπουργό που δεν το καταλάβαμε

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο ομόλογό του. Στην καθιερωμένη συνομιλία που γίνεται ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας ο κ.Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι “οι δυο χώρες πέρασαν δύσκολες στιγμές τελευταία, αλλά καμία από τις δύο δεν επιχείρησε να επωφεληθεί”.

Σ΄ ότι μας αφορά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Η Τουρκία διαλύθυκε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος και την προεκλογική περίοδο για το δημοψήφισμα και η Ελλάδα προφανώς δεν επωφελήθηκε.

Η Τουρκία όμως από που προκύπτει ότι δεν προσπάθησε να επωφεληθεί; Από το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει στη πρόκληση κάποιου θερμού επεισοδίου; Γιατί κατά τ΄ άλλα κάθε φορά που η χώρα περνά δύσκολα, το Αιγαίο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης από τις ορδές του κ.Γιλντιρίμ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι προκλήσεις των Τούρκων είναι κατάπτυστες και απάνθρωπες. Όπως οι “συμβολικές” πτήσεις πάνω από την Κίναρο την ίδια ημέρα που θρηνούσαμε το χαμό τεσσάρων στελεχών του Στρατού από τη πτώση ελικοπτέρου. Ή τις παραβιάσεις την ώρα που στην Κάρπαθο γινόταν το μνημόσυνο για τον Ηλιάκη. Σαν να πανηγύριζαν οι Τούρκοι για τους θανάτους.

Και να μην ξεχνάμε ότι ο κ.Γιλντιρίμ που μετά από το δημοψήφισμα είναι επί της ουσίας χωρίς έργο, μετά από τα τυπικά στο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο, πάει για…σόου στη Θράκη.

Καλά τα ωραία και ευγενικά λόγια. Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης