Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι αλλάζει στις Σχολές Υπαξιωματικών και στη θητεία με αποφάσεις Βίτσα

Τι αλλάζει στις Σχολές Υπαξιωματικών και στη θητεία με αποφάσεις Βίτσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με μια τροοπολογία και δύο υπουργικές αποφάσεις του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα ρυθμίζονται θέματα των Σχολών Υπαξιωματικών και αλλάζουν πολλά στη θητεία.Σύμφωνα με πληροφορίες στο “δρόμο είναι και η υπουργική απόφαση για την μοριοδότηση των μεταθέσεων στους στρατεύσιμους”.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’ 111 / 08.06.2016) η τροπολογία στο Νόμο 4396 (σελ. 6782), με τίτλο «Χρόνος φοίτησης στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών», όπου προβλέπεται τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), η οποία άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και καταλαμβάνει τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το έτος αυτό.

 

Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, υλοποιείται η δέσμευσή του περί μεταβίβασης της αρμοδιότητας για τις μεταθέσεις των οπλιτών θητείας, στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ).

 

Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4361/2016, υλοποιείται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας για κατοχύρωση της δυνατότητας εξαγοράς του υπολοίπου θητείας, όσων είναι άνω των 35 ετών. Ειδικότερα εφαρμόζεται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας από 45 σε 20 μέρες (ένοπλη θητεία) και από 3 μήνες σε 40 ημέρες (εναλλακτική θητεία).

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης