Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
23/05/2017 | 06:51 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι έχει γίνει με την έρευνα της Δικαιοσύνης για την δολοφονία Ηλιάκη από Τούρκο;

Τι έχει γίνει με την έρευνα της Δικαιοσύνης για την δολοφονία Ηλιάκη από Τούρκο;

Εδώ κι ένα χρόνο η ελληνική δικαιοσύνη έχει ανοίξει  τον φάκελο της δολοφονίας του Κώστα Ηλιάκη! Αφορμή αποτελούν τα όσα είχε πει ο πτέραρχος ε.α Γιώργος Νταβρής κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας.Ο κ.Νταβρής είχε αναφερθεί σε κατάρριψη του ελληνικού F 16 από τον Τούρκο πιλότο.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει δυνμικά και είχαν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το γεγονός.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άνοιξε  τον φάκελο της υπόθεσης, που είχε κλείσει ως «ατύχημα», δέκα χρόνια μετά!

Την εκδοχή του ατυχήματος είχε επικυρώσει με απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει -ερήμην- στον Τούρκο πιλότο, που καταδικάστηκε το 2008 για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φυλάκιση τεσσάρων ετών, αφού επισήμως ο θάνατος του Ελληνα σμηναγού αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

Αφορμή για την επαναδιερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε καταγγελία που είχε κάνει στη Βουλή πτέραρχος ε.α., ο οποίος είχε μιλήσει για κατάρριψη του ελληνικού μαχητικού από το τουρκικό αεροσκάφος και είχε ζητήσει να γίνει έρευνα.

Η Εισαγγελία της Αθήνας ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης και ξεκίνησε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο Ελληνας πιλότος δέχθηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό, το οποίο καταδίωκε. Ο εισαγγελέας, που ανέλαβε την υπόθεση, θα διερευνήσει εάν ο Τούρκος πιλότος, που έχει καταδικαστεί ερήμην -είχε ζητηθεί η έκδοσή του από τις τούρκικες αρχές, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε- για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πήρε εντολή από το τουρκικό επιτελείο να καταρρίψει το ελληνικό αεροσκάφος και επομένως έπρεπε να έχει δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η εισαγγελική έρευνα όμως δεν θα περιοριζόταν μόνο στη διερεύνηση των ευθυνών του Τούρκου κυβερνήτη, αλλά θα ερευνούσε το ενδεχόμενο να έχουν ποινικές ευθύνες και μέλη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Το εύλογο ερώτημα μέρα μνήμης αύριο για τον Κώστα Ηλιάκη είναι ένα: τι έχει γίνει μ΄ αυτή την έρευνα;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης