Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Πολιτική
08/10/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τα φρένα των καθηλωμένων Mirage 2000 και το “αλάθητο” του Βαγγέλη Βενιζέλου

Τα φρένα των καθηλωμένων Mirage 2000 και το

Παρακολουθώντας χθες την κόντρα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΕΘΑ, θυμηθήκαμε τον περιβόητο νόμο του περί εξοπλισμών που αυτές τις ημέρες είναι επίκαιρος: μετά από αναμονή χρόνων καταφέραμε να βρούμε τρόπο ώστε να αλλάξουμε…”τακάκια” στα φρένα των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000!!! Πολλά από τα οποία ήταν καθηλωμένα χρόνια τώρα λόγω και του περιβόητου νόμου Βενιζέλου!

Ο κ.Βενιζέλος έφτιαξε έναν νόμο περί προμηθειών με τον οποίο εξασφάλιζε τη διαφάνεια με τον εξής απλό τρόπο: δεν επέτρεπε σε κανέναν να αγοράσει τίποτα!!!

Η περίπτωση των ανταλλακτικών στα φρένα των Mirage 2000, που όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο έχουν στην άμυνα της χώρας είναι η πιο χαρακτηριστική. Με τον νόμο Βενιζέλου έπρεπε να αναζητηθεί η καλύτερη προσφορά σε διαγωνισμό. Δηλαδή για γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εμείς θα ζητούσαμε προσφορές απ΄ όλες τις εταιρείες είτε είχαν σχέση με τα Mirage 2000, είτε όχι! Χρειάστηκαν λοιπόν περίπου τρία χρόνια για να καταλήξουμε στο αυτονόητο. Μια ελληνική εταιρεία η οποία έχει την τεχνογνωσία, η Miltech,αναλαμβάνει να φτιάξει …τα φρένα των Mirage 2000.

H διαφάνεια πάντως…διαφυλάχθηκε και με το παραπάνω! Αεροπλάνα να κάνουμε τη δουλειά μας δεν είχαμε αλλά ποιος ασχολείται μ΄ αυτά στην Ελλάδα και ειδικά στη Βουλή.

Ο κ.Βενιζέλος ουδέποτε παραδέχτηκε τις αδυναμίες και τα προβλήματα που είχε ο νόμος του. Όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε θέσει το θέμα πιθανόν βελτιώσεων ο κ.Βενιζέλος είχε διαμηνύσει στον Σαμαρά να μην πειραχθεί καθόλου ο νόμος του. Είναι μάλλον κουραστικό να πιστεύεις ότι έχεις το αλάθητο, ακόμη κι όταν η ζωή σε διαψεύδει.

Και στο ΥΕΘΑ η ζωή διέψευσε τον κ.Βενιζέλο όχι μόνο στην υπόθεση των Mirage και των φρένων τους…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης