Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τα σχέδια απόδρασης του Ερντογάν” αποκαλύπτει ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου δήλωσε   ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πολύ πριν ξεκινήσει. Αυτό γράφει το turkishminute.com και έχει ακουστεί πολύ αυτή η εκδοχή. Όμως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης προχωρά ακόμη περισσότερο και λέει ότι ο Ερντογάν είχε σε ετοιμότητα  τρία διαφορετικά αεροπλάνα και τρεις διαφορετικές πόλεις για την  “απόδρασή” του. Τις δηλώσεις του φιλοξενεί η   Cumhuriyet.

Επανέλαβε ότι η 15η Ιουλίου ήταν μια “ελεγχόμενη απόπειρα πραξικοπήματος…Ένα πραξικόπημα είναι ελεγχόμενο  όταν είναι γνωστό εκ των προτέρων, δεν εμποδίζεται και χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματά του”.

“Η 15η Ιουλίου πρέπει να διερευνηθεί, αλλά η κυβέρνηση προτιμά να την καλύψει. Τα δύο πρόσωπα, που γνώριζαν περισσότερο το πραξικόπημα, δεν ήρθαν να καταθέσουν στο Κοινοβούλιο “, πρόσθεσε ο Κικιντσάρογλου, αναφερόμενος στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου  Hulusi Akar και τον διοικητή της  MİT.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης