Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ
19/05/2016 | 07:53 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ για το αεροσκάφος της Egypt Air που έχει χαθεί! Γιατί εμπλεκόμαστε

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ για το αεροσκάφος της Egypt Air που έχει χαθεί! Γιατί εμπλεκόμαστε

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ από την απώλεια ίχνους αεροσκάφους της Egypt Air με 69 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάϊρο. Η μαρτυρία καπετάνιου που λέει ότι είδε φλόγα στον αέρα 130 μίλια νότια της Καρπάθου έχει κινητοποιήσει τον στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας και αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έρευνας διάσωσης είναι υπό ελληνικό έλεγχο αν και η περιοχή που ερευνάται βρίσκεται στο FIR Καίρου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

Σας γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που ευρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 από Παρίσι στο Κάιρο, από πλευράς ελληνικών ΕΔ έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη 1 αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης  1 C-130  βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ευρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος

-Έχει μετασταθμεύσει 1 Ελικόπτερο (1 Super Puma)   και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη 1 (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Το αεροσκάφος χάθηκε ενώ είχε εισέλθει περίπου 10 μίλια στο FIR Καίρου.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης