Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Συγχαρητήρια κύριε Σμήναρχε! Ο διοικητής της 114 ΠΜ μιλά για το προσφυγικό και την εμπειρία του

Συγχαρητήρια κύριε Σμήναρχε! Ο διοικητής της 114 ΠΜ μιλά για το προσφυγικό και την εμπειρία του

Οι στρατιωτικοί δίνουν και την ψυχή τους στην αποστολή που αν και δεν τους ανήκει, τους ανατέθηκε. Στη διαχείριση του προσφυγικού οι Ένοπλες Δυνάμεις ,τα στελέχη και το προσωπικό τους είναι το μυαλό, η ψυχή και η καρδιά της επιχείρησης.

Γιατί τα στελέχη των ΕΔ είναι πρώτα απ΄ όλα άνθρωποι.

Ένα από τα πολλά παραδείγματα που έτυχαν δημοσιότητας είναι ο Σμήναρχος Αθανάσιος Γκανάς. Διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα. Η μονάδα του ανέλαβε την λειτουργία του καταυλισμού στη Ριτσώνα. Ο Σμήναρχος μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ κι απέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων φέρουν το εθνόσημο ξέρουν να το τιμούν.Θα μπορούσε να “κρυφτεί” κάτω από τα γαλόνια του. Αντιθέτως σ΄ αυτά στηριζόμενος λειτουργεί ως άνθρωπος,ως στρατιωτικός και ως διοικητής.

Οι δηλώσεις του Σμήναρχου όπως καταγράφηκαν από το eviacosmos.gr :

«Η Πολεμική Αεροπορία φρόντισε για τις άμεσες ανάγκες του camp…Έχουν τοποθετηθεί 139 σκηνές αλλά λόγω της καταιγίδας την Κυριακή κάποιες χρειάζονται επισκευή. Φιλοξενούνται 547 άτομα εκ των οποίων τα 173 είναι παιδιά…περιμένουμε νέο κύμα μεταναστών στον καταυλισμό. Έχω βάλει όριο τα 800 άτομα. Θα πρέπει πρώτα να επιδιορθωθούν κάποιες σκηνές που έχουν πρόβλημα και έβαζαν νερό για να μπορέσουμε μετά να πάμε στα 1000».

«Ορίστηκε κάποιος κατασκευαστής που τοποθέτησε κάποια φώτα επί μισθώσει. Αυτή η μίσθωση είναι για 15 μέρες και μπορεί να παραταθεί ακόμη 5 μέρες σύμφωνα με τα διαθέσιμα κονδύλια της Αεροπορίας. Άρα ότι είναι να κάνουμε από πλευράς μόνιμου ρεύματος πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 2 Απριλίου. Ήδη η μονάδα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες στη ΔΕΗ και θα προχωρήσει αύριο στην αγορά των υλικών για την επέκταση του δικτύου από την Πύλη της Μονάδας και μέσα. Λόγω του ότι δουλεύουμε με γεννήτρια δεν μπορούμε να έχουμε ανεξέλεγκτες τροφοδοσίες με αποτέλεσμα να υστερούμε ακόμη και να ζεστάνουμε με βραστήρες νερό για το γάλα των μικρών παιδιών » …

“Σε ότι αφορά την υγιεινή έχει μισθωθεί επίσης πάροχος που έχει φέρει στον καταυλισμό 40 τουαλέτες με νιπτήρες και 10 ντουζιέρες οι οποίες δεν έχουν ζεστό νερό…περιμένουμε 4 ταχυθερμοσίφωνες και η Μονάδα θα βάλει δική της γεννήτρια επιπλέον για να τροφοδοτούνται μόνο αυτοί. Έτσι θα έχουν σε τρεις με τέσσερις ντουζιέρες ζεστό νερό είτε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες… Για τη μόνιμη επίλυση των λουτήρων και των τουαλετών προβλέπεται να αγοραστούν κοντέινερ αντίστοιχης δυναμικότητας με ενσωματωμένες τουαλέτες και νιπτήρες και ντουζιέρες με ηλιακούς θερμοσίφωνες τα οποία θα τοποθετηθούν εκεί και θα λύσουν το πρόβλημα της μακροχρόνιας ύπαρξης του καταυλισμού» .

“Υπάρχουν γιατροί και ο Ερυθρός Σταυρός σε ότι αφορά την Υγειονομική κάλυψη. Υπάρχει όμως έλλειψη σε παιδιάτρους και παθολόγους”.

«1000 άτομα είναι ένα μικρό χωριό. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να προσφερθεί και να βγει ένα πρόγραμμα. Τη νύχτα υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν μένει κανένας. Η ΕΛ.ΑΣ που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη είναι εκτός του χώρου. Που σημαίνει ότι αν τσακωθούν ή χρειαστούν ένα γιατρό δεν είναι κανένας εκεί να τους βοηθήσει. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορεί κάποιος να τους εξυπηρετήσει”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης