Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
12/07/2016 | 16:10 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΣΟΥΔΑΝ: Μάχες και ανησυχία για τους Έλληνες

ΣΟΥΔΑΝ: Μάχες και ανησυχία για τους Έλληνες

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθηναν έκκληση να προστατευθούν οι άμαχοι που διαφεύγουν από τις μάχες στην πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν Τζούμπα, όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 36.000 εκτοπισμένοι αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και άλλες τοποθεσίες.

“Η πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη περιορίζεται από τις συνεχιζόμενες μάχες και την ανασφάλεια”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Αλεσάντρα Βελούτσι σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχει αποκλειστεί για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί σε εκκλησίες και σχολεία χωρίς πρόσβαση σε νερό και συνθήκες υγιεινής, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), προσθέτοντας ότι στέλνει σετ πρώτων βοηθειών.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κάλεσε τις γειτονικές χώρες να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορά τους για τους αιτούντες άσυλο και ανέφερε ότι κάνει διευθετήσεις για ενδεχόμενες αναχωρήσεις προσφύγων.

Ανησυχία του ΥΠΕΞ

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για την πρόσφατη επικίνδυνη κλιμάκωση των ενόπλων συγκρούσεων στο νότιο Σουδάν, η οποία οδήγησε στον τραγικό χαμό δεκάδων αθώων ανθρώπων και καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση, προκειμένου να αποκατασταθεί, γρήγορα, η ειρήνη στη χώρα.

 Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι «σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, όλοι οι Έλληνες που διαμένουν στη χώρα είναι καλά στην υγεία τους» και καλεί τους ενδαφερόμενους για πληροφορίες που αφορούν σε αρωγή προς Έλληνες πολίτες στο νότιο Σουδάν, να επικοινωνούν με το υπουργείο στο τηλέφωνο, +30 210 368 1730, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων ([email protected]).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης