Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΣΤΡΑΤΟΣ
07/07/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΑΡΒΥΛΑ! Ποιοι με το “έτσι θέλω” επιβάλλουν να παράγουμε άθλια και ακριβά άρβυλα;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΑΡΒΥΛΑ! Ποιοι με το

Τι έγιναν εκείνες οι αρβύλες “νέας τεχνολογίας” που θα φορούσαν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες; Εκείνες που θα παράγονταν από την σύγχρονη και ακριβοπληρωμένη μηχανή που είχαμε αγοράσει από τη Γερμανία αλλά “κάποιοι” με ασήμαντη αφορμή έκριναν ότι δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές και την κράτησαν κλειστή;

Την ιστορία τη θυμηθήκαμε βλέποντας τις φωτογραφίες του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη από την επίσκεψή του στο 700 ΣΕ.

arvyla

Όπως είδαμε στις φωτογραφίες ακόμη το εργοστάσιο παράγει τις παλιές άθλιες αρβύλες την στιγμή που διαθέτει σύγχρονη μηχανή αγορασμένη από τη Γερμανία, από την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή, με ΥΦΕΘΑ τον Γιάννη Λαμπρόπουλο! Κι όμως ακόμη δεν την χρησιμοποιούμε παρά τις εντολές που έδωσε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη δεύτερη θητεία του επί Σαμαρά αλλά και ο τότε Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς ο οποίος την είχε θέσει σε λειτουργία. Ποιος την ξανασταμάτησε και γιατί;

labropoulos

Δεν ντρέπεται κανείς; Φαίνεται πως όχι. Γιατί το ερώτημα; Διαβάστε την ιστορία και …φρίξτε:

Το 700 ΣΕ διαθέτει  μια γερμανική μηχανή που μπορεί να παράγει 984 ζευγάρια αρβύλες “νέας τεχνολογίας” προς 35 ευρώ το ζεύγος. Αλλά δεν την …δουλεύουμε. Η παλιά μηχανή παράγει με το ζόρι 200 ζευγάρια με κόστος 75 ευρώ για το καθένα!!!

Το 2006 ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ήταν ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση Καραμανλή. Μαζί με τον τότε Α/ΓΕΣ Νίκο Ντούβα, επισκέπτονται φυλάκια στον Έβρο. Βρέχει πολύ και ο ΥΦΕΘΑ βλέπει τα “καταπονημένα” άρβυλα ενός στρατιώτη. Τον ρωτά αν περνάει νερό από το άρβυλο και η απάντηση είναι καταφατική. 

Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Λαμπρόπουλος έδωσε εντολή στο ΓΕΣ να βρεθεί άμεσα λύση για να παίρνει το προσωπικό “άρβυλα της προκοπής”. Βρέθηκε η καλύτερη μηχανή γερμανικής κατασκευής, η οποία και αγοράστηκε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η απόσβεση ήταν εξασφαλισμένη με τους ρυθμούς παραγωγής της αλλά και το κόστος για κάθε ζευγάρι αρβυλών.

Ο Γ. Λαμπρόπουλος φεύγει από το ΥΠΕΘΑ και η σύγχρονη μηχανή έρχεται στο 700 ΣΕ. Οι εργαζόμενοι πανηγύριζαν, γιατί πίστευαν ότι η μηχανή έδινε άλλες προοπτικές στο εργοστάσιο. Που να φανταζόντουσαν ότι τα συμφέροντα του παρελθόντος είναι …ανίκητα.

Η νέα μηχανή δεν μπορούσε να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με την παλιά η οποία με το ζόρι παρήγαγε 200 ζευγάρια ΑΘΛΙΑ άρβυλα. Η καινούρια 984! Μόνο που τα νέα σύγχρονα άρβυλα φτιάχνονται με άλλα υλικά και σε κάποιους φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε καθόλου.

Ποια ήταν η γελοία αφορμή που βρήκε το “σύστημα” για να βγάλει “άχρηστη” την νέα μηχανή; Ένα από τα τρία “ρομποτάκια” που διαθέτει για να διορθώνουν μικροατέλειες στα παραγόμενα άρβυλα παρουσίασε ασήμαντο πρόβλημα. Τα άλλα δύο δούλευαν κανονικότατα. Προσοχή! Και κανένα “ρομποτάκι” να μην δούλευε , τις μικροατέλειες θα μπορούσε να τις διορθώνει και το προσωπικό του εργοστασίου! Κι όμως μ’αυτή την απίθανη δικαιολογία κάποιοι κατόρθωσαν από το 2010  ως το 2014 να κρατήσουν εκτός λειτουργίας την γερμανική μηχανή και να θέσουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του 700 ΣΕ αλλά και την υγεία και γιατί όχι την άνεση του στρατιωτικού προσωπικού!

Θα ξαναθέσουμε το ερώτημα: Δεν ντρέπεται κανείς;

Όταν ο Γ. Λαμπρόπουλος επέστρεψε στη θέση του ΥΦΕΘΑ -επί κυβέρνησης Σαμαρά πλέον- το 2014 διαπίστωσε έκπληκτος τι είχε συμβεί. Έγινε έξαλλος και έχοντας σύμμαχο τον τότε Α/ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά, έθεσε τη γερμανική μηχανή σε λειτουργία. Όλοι πιστέψαμε ότι επιτέλους το στρατιωτικό προσωπικό θα προμηθεύεται σύγχρονης τεχνολογίας αρβύλες και ότι επιτέλους  ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! Εδώ όμως είναι Ελλάδα και όσοι έχουν συμφέροντα, φαίνεται ότι έχουν και τους τρόπους να επιβάλλουν τα θέλω τους. Στα  μουλωχτά! Ο Λαμπρόπουλος έφυγε από ΥΦΕΘΑ, ο Μανωλάς αποστρατεύθηκε και οι στρατιώτες μας αλλά και τα στελέχη του ΣΞ ακόμη περιμένουν τις…σύγχρονες αρβύλες!!!

Ρωτάμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία, τον κ. Καμμένο, τον κ. Βίτσα, αλλά και τον Α/ΓΕΣ Β. Τελλίδη:

• Γιατί δεν λειτουργεί η μηχανή που παράγει τα νέα άρβυλα;

• Ποιος και με ποια αιτία επέβαλλε να διακοπεί η λειτουργία της, μετά από την παρέμβαση Λαμπρόπουλου-Μανωλά;

• Ποιοι εξυπηρετούνται από το να πληρώνουμε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΘΛΙΕΣ ΑΡΒΥΛΕΣ για το προσωπικό όταν μπορούμε να του παρέχουμε ανώτερης ποιότητας άρβυλα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ;

Ως γνωστόν έχουμε το κακό συνήθειο να επανερχόμαστε στα ερωτήματά μας….

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης