Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
26/12/2016 | 06:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Πόσα φέρετρα μπορεί ακόμη να αντέξει ο Ερντογάν;

Πόσα φέρετρα μπορεί ακόμη να αντέξει ο Ερντογάν;

Πόσα φέρετρα μπορεί ν΄ αντέξει η τουρκική κοινή γνώμη και κατ΄ επέκταση το καθεστώς Ερντογάν; Στη βόρεια Συρία Τούρκοι στρατιώτες πέφτουν νεκροί κάθε μέρα από όπλα που η Τουρκία προμήθευσε στους τζιχαντιστές. Άλλοι “εξαφανίζονται” και η τύχη τους αγνοείται.Η λίστα νεκρών και αγνοουμένων μεγαλώνει όσο και η λίστα των αθώων νεκρών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο εσωτερικό της Τουρκίας,από τις βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Μπορεί οι Τούρκοι πολίτες να έχουν “εθιστεί” από τα φέρετρα τυλιγμένα με τη τουρκική σημαία,μετά από τόσα χρόνια μάταιου πολέμου εναντίον των Κούρδων. Όμως ποτέ άλλοτε οι αριθμοί των νεκρών, στρατιωτικών και πολιτών δεν αυξάνονταν με τους ρυθμούς της περιόδου Ερντογάν. Ο πρόεδρος που είχε υποσχεθεί “μηδενικά προβλήματα” με τους γείτονες έχει μετατρέψει τη χώρα του σε νεκροταφείο.

Η αντιπολίτευση ζητά ήδη εξηγήσεις, μετά από την αποτρόπαια εκτέλεση δύο Τούρκων στρατιωτών από τους τζιχαντιστές. Το καθεστώς Ερντογάν απάντησε ότι…εξετάζει την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει τους Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί!

Πριν συνέλθουν από το βίντεο σοκ, ήρθε η είδηση ότι ακόμη τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχουν απαχθεί από τζιχαντιστές. Την είδηση επιβεβαίωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας!

Επισήμως από τον Αύγουστο έχουν σκοτωθεί 37 Τούρκοι στρατιώτες και 31 έχουν τραυματιστεί. Ουδείς εμπιστεύεται τα στατιστικά του καθεστώτος Ερντογάν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι 31 νεκροί είναι λίγοι.

Η τουρκική κοινή γνώμη όσο σκληραγωγημένη κι αν είναι δεν μπορεί να συνεχίσει να ανέχεται τις απώλειες…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης