Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
07/12/2017 | 12:34 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Πόλεμος” Παυλόπουλου-Ερντογάν μπροστά στις κάμερες για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένος να υπερασπίσει όσα λέει εδώ και καιρό περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και περί “τουρκικής μειονότητας”. Δεν ήρθε ούτε για να εκμεταλλευθεί την επίσκεψη και να στείλει μήνυμα στη Δύση,ούτε γιατί έχει κάποια πρόθεση να υπάρξει αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά.

Τα όσα είπε ως απάντηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου είναι ενδεικτικά:

“Υπάρχουν εκκρεμότητες και θέματα που δεν είναι κατανοητά για την Συνθήκη της Λωζάνης . Υπογράφτηκε πριν από 94 χρόνια και δεν εμπλέκονται μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. 11 χώρες εμπλέκονται. Μιλάμε για μια συμφωνία που συμπεριλαμβάνει όλες αυτές τις χώρες και μέσα σ΄ αυτά τα 94 χρόνια άλλαξαν πολλά και εμφανίστηκαν νέα θέματα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Για παράδειγμα είπατε για μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Αυτό είναι σωστό αλλά υπάρχει και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναφέρεται ως τουρκική.

Πρέπει να διασφαλίσουμε τις συνθήκες των ανθρώπων που ζουν στη Δυτική Θράκη. Μπορούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα βάση της Συνθήκης της Λωζάνης;

Οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος. Ο Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη δεν διορίζεται ,εκλέγεται”.

Είπε κι άλλα ο Ερντογάν που έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις:

•”Όταν αποχωρήσατε από το ΝΑΤΟ ,εμείς σας υποστηρίξαμε για να επανέλθετε”. Δεν λέει ότι το λάθος μας να αποχωρήσουμε το εκμεταλλεύθηκε στο μέγιστο βαθμό η Τουρκία.

•Αναφέρθηκε στο Κυπριακό επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί του δημοψηφίσματος Ανάν.

•Μίλησε για δίκαιη λύση όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πήρε το λόγο και του απάντησε:

“Οι Συνθήκες δεν χρειάζονται ούτε επικαιροποίηση, ούτε αναθεώρηση. Η ερμηνεία των Συνθηκών μπορούν να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα. Την απάντηση στα όσα είπατε θα την πάρετε από την ελληνική κυβέρνηση”.

Ο Ερντογάν ξαναπήρε το λόγο και επέμεινε πως υπάρχει διαδικασία αναθεώρησης συνθηκών. “Θα τα συζητήσω αυτά τα θέματα με τον κ.Τσίπρα”, είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης