Υποστηριξε το militaire

Πως ένα drone γίνεται φονική μηχανή και πολλαπλασιαστής ισχύος

Militaire News
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest

Πως ένα φθηνό drone μπορεί να γίνει “φονική μηχανή” και “πολλαπλασιαστής ισχύος”; Ο Νίκος Τριάντης μ΄ ένα κείμενο κι ένα βίντεο μας εξηγεί πως  η άμυνα έχει και αυτή τη πλευρά, με φτηνούς πολλαπλαστιαστές ισχύος.

Το βίντεο αυτό που αναρτήθηκε  στο twitter φαίνεται από μία πρώτη ανάλυση να είναι αληθινό.

Δείχνει ένα drone του ISIS να σκοπεύει και να εκτοξεύει σε ελεύθερη πτώση ένα βλήμα εναντίον ενός θωρακισμένου οχήματος του Συριακού στρατού.

Το βλήμα μοιάζει να είναι κάποια ιδιοκατασκευή χωρίς προωθητικό γέμισμα.

Η σκόπευση παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται κάποιο είδος σκοπευτικού δείχνει να είναι ακριβής κάτι που μπορεί να πετύχει κάποιος μετά από συνεχή εκπαίδευση.

Το drone πετά σε σχετικά μεγάλο ύψος ώστε να μην γίνει αντιληπτό και διαθέτει κάμερα με zoom φακό.

Παραθέτουμε το βίντεο όχι για να υμνήσουμε το έργο του ISIS αλλά για να αντλήσουν διδάγματα οι επιτελείς μας σχετικά με το κεφάλαιο ‘Άμυνα Νησιών’.

Drone αξίας 4000-6000 ευρώ είναι ένας ακόμη υποψήφιος πολλαπλασιαστής ισχύος σε κόστη που να αντέχει η “τρύπια” τσέπη του αμυντικού μας προϋπολογισμού.

Μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες αναγνώρισης μεταδίδοντας ζωντανή εικόνα σε επίγειες δυνάμεις, εγγύς υποστήριξη (όπως στο βίντεο), αναμετάδοση επικοινωνιών κ.α.

Το πιό σημαντικό μπορούν παραχθούν τοπικά με μια λιτή παραγωγή που περιλαμβάνει ελάχιστο μηχανολογικό εξοπλισμό ή με τη χρήση 3D εκτυπωτών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης