Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
20/03/2016 | 09:17 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Η Ελλάδα δεν θ΄ αντέξει άλλο προσφυγικό φορτίο”! Ξύπνησαν οι …Αυστριακοί

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Ο συνωστισμός στην Ελλάδα δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμος», στην οποία υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι λόγω του κλεισίματος της διαδρομής των Βαλκανίων, ο αριθμός των προσφύγων που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, όπως επίσης οι προσφυγικοί καταυλισμοί για την στέγαση και φροντίδα αυτών των ανθρώπων, ενώ εδώ και κάποιες ημέρες υπάρχουν σκηνές και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση. Ας τα πουν στον νεαρό ΥΠΕΞ τους.

Η κυβέρνηση ελπίζει τώρα σε ταχεία ελάφρυνση λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία, αλλά θα είναι δύσκολο να οργανωθεί η επιστροφή των προσφύγων και των μεταναστών,συνεχίζει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία τις τελευταίες δέκα ημέρες έφθασαν στα ελληνικά νησιά κατά μέσο όρο 1.100 άτομα ανά ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από εκείνον του περασμένου Δεκεμβρίου, όμως λόγω των κλειστών συνόρων είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που μπορεί να διαχειρισθεί η κρατική μηχανή, γράφει ο δημοσιογράφος. Τα προσφυγικά καταλύματα δεν επαρκούν, αλλά ακόμη και αν επαρκούσαν, πολλοί μετανάστες φοβούνται ότι πρόκειται για φυλακές ή ότι από εκεί θα επιστρέψουν στην Τουρκία και για το λόγο αυτό συνωστίζονται στους προσωρινούς καταυλισμούς της Ειδομένης, στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.

Όπως δήλωσε η κα Ελένη Πετράκη, από την ελληνική Αρχή Ασύλου, «απλώς πιστεύουν ότι θα περάσουν τα σύνορα. Όμως έτσι δεν πρόκειται να συνεχισθεί πλέον. Μετά την Σύνοδο Κορυφής θα εγκαταλείψουν την Ειδομένη και θα μεταβούν στους καταυλισμούς. Η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη». 

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης