Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
01/05/2016 | 07:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Προς αύξηση ετοιμότητας στις ΕΔ λόγω τουρκικής προκλητικότητας;

Προς αύξηση ετοιμότητας στις ΕΔ λόγω τουρκικής προκλητικότητας;

Ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα κλιμακώσει η Τουρκία την προκλητικότητά της στο Αιγαίο. Γιατί περίπτωση αποκλιμάκωσης δεν προκύπτει από καμία ανάλυση και κανένα δεδομένο. Αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για τα όσα μπορεί να συμβούν την εβδομάδα που ξεκινά αύριο. Την Τετάρτη οι Τούρκοι αρχίζουν την άσκηση ΕΦΕΣ.

Μέχρι στιγμής η Αθήνα αντιμετωπίζει στρατιωτικά την τουρκική επιθετικότητα με όσα προβλέπονται . Αναχαιτίσεις όλων των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και επιτήρηση των κινήσεων των τουρκικών πλοίων. Μόνο προχθές υπήρξε μια πιο δυναμική αντίδραση με την εκδίωξη της τουρκικής ακταιωρού από τα χωρικά μας ύδατα. Η οποία και αποχώρησε με …ταχύτητα μόλις έγινε σαφές ότι η κανονιοφόρος ΚΡΑΤΑΙΟΣ δεν είχε πάει στην περιοχή μόνο για να την …επιτηρήσει.

Το ερώτημα που τίθεται από στρατιωτικούς είναι συγκεκριμένο: πρέπει η Ελλάδα  να πάρει επιπλέον στρατιωτικά μέτρα για να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο; Έχει οπωσδήποτε λογική και ουσία το ερώτημα. Απάντηση οι περισσότεροι στρατιωτικκοί έχουν δώσει εδώ και πολλές ημέρες και είναι καταφατική. Ωστόσο την οριστική απάντηση πρέπει να τη δώσει η κυβέρνηση.

Ήδη πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στη Καθημερινή κάνουν λόγο για εγκατάσταση στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι ένα μέτρο που μπορεί να ενταχθεί σ΄ ένα συνολικό σχεδιασμό για την απαραίτητη όπως φαίνεται αύξηση ετοιμότητας των ελληνικών ΕΔ σ΄ όλο το Αιγαίο.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης