Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΝ
31/07/2016 | 06:51 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιο υποβρύχιο του Στόλου “έγειρε” και γιατί! Οι επικίνδυνες περικοπές στις ΕΔ

Ποιο υποβρύχιο του Στόλου

Οι περικοπές ενίοτε σκοτώνουν! Τα περιστατικά ατυχημάτων που αποδίδονται στις κακές συντηρήσεις μηχανημάτων ή σε έλλειψη ανταλλακτικών, όλο και πληθαίνουν στις ΕΔ.

Κι όλα μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μαλλον όχι όλα…

Πριν μερικές μέρες στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, το υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΑΣ μόλις είχε ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησής του. Τη στιγμή που άρχιζε η διαδικασία καθόδου του από το syncrolift, κάτι πήγε “στραβά” και το υποβρύχιο πήρε κλίση “αρκετές” μοίρες, προκαλώντας τρόμο στους εργαζόμενους του ναυστάθμου που επιχειρούσαν την καθέλκυση, αλλά κυρίως στο πλήρωμα που βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αλλά ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει αυτό που λέμε…Άγιος. Κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα.

Πριν μερικές ημέρες ατύχημα είχε γίνει και μ’ ένα F-16 στον Άραξο, το οποίο το είχαν σηκώσει για να ελέγξουν τα σκέλη του και το αεροσκάφος “έσκασε” ξαφνικά στο έδαφος. Ευτυχώς και σ΄ αυτή τη περίπτωση, δεν είχαμε τραυματισμό.

Όλα αυτά τα “μικρά”, αλλά πολύ ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στις ΕΔ, τα Γενικά Επιτελεία τα κρατάνε μυστικά για να μην “χαλάσουν το κλίμα”, ωραιοποιώντας μια κατάσταση που μόνο ωραία δεν είναι. Κάνουν λάθος…Ειδικά σε μια περίοδο που κάποιοι ακόμα μία φορά σχεδιάζουν περικοπές στο στράτευμα, αυτά πρέπει να βγαίνουν στη δημοσιότητα…αλλιώς να περιμένουμε τα χειρότερα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης