Υποστηριξε το militaire
Breaking News Θητεία
14/07/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι διακινούν σενάριο “μείωσης θητείας”;

Ποιοι διακινούν σενάριο

Κόντρα σε κάθε λογική και στα “προβληματικά” ποσοστά επανδρώσεων των μονάδων του Στρατού Ξηράς, κάποιοι έχουν αρχίσει να διακινούν σενάριο μείωσης θητείας! Παρά τη δεδομένη αρνητική θέση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου η οποία έχει εκφραστεί και σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πριν από αρκετούς μήνες, υπάρχουν προτάσεις που όπως λένε οι πληροφορίες προέρχονται από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, σύμφωνα με τις οποίες “μπορεί να γίνει μια μικρή μείωση θητείας”!

Γνωρίζοντας ότι θα γίνουμε δυσάρεστοι και αναμένοντας τα σχόλια από το Δίκτυο Σπάρτακος, θα επισημάνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι …τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα! Ακόμη κι αν η διάρκεια της θητείας παραμείνει ως έχει.

Οι εμπνευστές της πρότασης για περαιτέρω μείωση θητείας, την συνδέουν με μια ριζική αναδιοργάνωση, η οποία θα απελευθερώσει τις ΕΔ και θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία τους ακόμη και με μικρότερο αριθμό στρατιωτών.

Βέβαια ο στόχος είναι άλλος : η μείωση της θητείας να αξιοποιηθεί ως “προεκλογικό δώρο” όταν θα αποφασιστούν εκλογές. Η μείωση της θητεία θεωρείτε πάντα ένα πολύ ελκυστικό “δώρο” ειδικά για τους νεότερους ψηφοφόρους.

Το σενάριο είναι στον αέρα για δύο λόγους:

•Ο πρώτος έχει να κάνει με την αναδιοργάνωση, η οποία εκτός από το γεγονός ότι προχωρά με ρυθμούς χελώνας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι τόσο “επαναστατική” ώστε να επιτρέψει ακόμη και τη σκέψη μείωσης της θητείας.

•Ο δεύτερος είναι ότι η θητεία έχει πάψει να αποτελεί αποτελεσματικό προεκλογικό κόλπο. Αποδείχτηκε στις εκλογές του 2009, όταν ο κ.Μεϊμαράκης είχε προσφέρει τη μείωση αλλά η ΝΔ έχασε καθαρά τις εκλογές.

Αντιθέτως έχει πάψει πλέον να είναι ταμπού να συζητείται δημόσια η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας! Η τελευταία δημόσια τοποθέτηση έχει γίνει από τον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά, ο οποίος στην συνέντευξή του στο Militaire.gr είχε προτείνει την αύξηση της θητείας. Δεν είναι ο μόνος που το ζητά και όπως λένε οι πληροφορίες μας αυτή είναι και η θέση του ΥΕΘΑ.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σκέψη για μείωση της θητείας. Αυτό είναι το μοναδικό, δυσάρεστο μεν αλλά ρεαλιστικό δεδομένο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης