Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ποια λύση στο Κυπριακό; Ο Ακιντζί θέλει να μείνει τουρκικός στρατός κι εμείς συζητάμε;

Ποια λύση στο Κυπριακό; Ο Ακιντζί θέλει να μείνει τουρκικός στρατός κι εμείς συζητάμε;

Για “λύση” του Κυπριακού μας προετοιμάζουν μήνες τώρα…Μόνο λύση δεν θα ΄ναι. Το θράσος των Τούρκων και των τουρκοκύπριων δεν έχει όριο κι αυτό ελπίζουμε να το θυμάται ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς που σήμερα φιλογενεί τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου στην Κρήτη.

Ο Τουρκοκύπριος , Μουσταφά Ακιντζί,επικεφαλής της ψευδοκυβέρνησης στα καταχόμενα δήλωσε πως η προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς -«να μην μείνει ούτε ένας στρατιώτης και να τερματιστούν εξολοκλήρου οι εγγυήσεις»- δεν βοηθά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά “δεν κάνει το λάθος να προβάλει ανέφικτα αιτήματα, τότε θα είναι δυνατό να υπάρξει κατάληξη σε ένα λογικό πλαίσιο συμφωνίας”, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Κάποιος να του θυμίσει -και σε κάποιους στην Αθήνα επίσης- ότι το 1974 έγινε εισβολή και οτι δεν μπορεί να μείνει ούτε ένας στο νησί.Αν αυτό ο Ακιντζί το θεωρεί…ανέφικτο πολύ κακώς  η ελληνοκυπριακή πλευρά κάθεται και συζητά.

Ο Ακιντζί τα ΄πε όλα αυτά μετά από το φροντιστήριο που πέρασε στην  Κωνσταντινούπολη, όπου παρέστη στα εγκαίνια της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου, ο κ. Ακιντζί είπε ότι συζήτησε λεπτομερώς το Κυπριακό με τον πρόεδρο Ερντογάν. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι οι προσεχείς έξι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,Νίκο Αναστασιάδη, είναι κρίσιμης σημασίας και ευχήθηκε να ξεπεραστούν οι διαφορές στα κεφάλαια της οικονομίας, ΕΕ, διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών, ασφάλειας και εγγυήσεων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η ανταλλαγή ιδεών στα κεφάλαια του εδαφικού και της ασφάλειας και εγγυήσεων, έτσι ώστε να προκύψει ένα κοινά αποδεχτό πλαίσιο, το οποίο και οι δύο κοινότητες θα εγκρίνουν στα δημοψηφίσματα. Ακολούθως, είπε ότι το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί διεξοδικά στο τελικό στάδιο (των διαπραγματεύσεων) στο πλαίσιο πενταμερούς συνάντησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης