Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/10/2017 | 16:43
Militaire News

Ποια ερωτήματα θέτει για τα F-16 αξιωματικός που είχε ζήσει την αγορά του 2005

Ποια ερωτήματα θέτει για τα F-16 αξιωματικός που είχε ζήσει την αγορά του 2005

Ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας ,είχε ζήσει από πρώτο χέρι την προμήθεια των 30 F-16 ,το 2005. Τότε ήταν Αξιωματικός του ΠΝ και υπηρετούσε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΘΑ.

Με άρθρο του στο ΠΑΡΟΝ ο κ.Γκίκας εκφράζει ενστάσεις και ερωτήματα, σχετικά με την Συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F 16.

Ο κ. Γκίκας, θέτει το ζήτημα της συμμετοχής της ΕΑΒ και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και ζητά λεπτομέρειες για το υποκατασκευαστικό έργο που θα αναλάβουν, αν θα αναλάβουν…. Θέτει επίσης ζήτημα προτεραιοτήτων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ερωτά τι θα γίνει με τα επίσης απαραίτητα προγράμματα των άλλων Κλάδων, όπως ο εκσυγχρονισμός των Φρεγατών του ΠΝ, ή η προμήθεια σύγχρονων τορπιλών για τα Υποβρύχιά μας και τέλος θέτει και το ζήτημα του κατά πόσον παραβιάζεται το απόρρητο από το έγγραφο Νο 17-54 της Αμερικανικής Defense SecurityCooperation Agency,  το οποίο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις αναβαθμίσεις των αεροσκαφών και το οποίο δόθηκε στον τύπο αμέσως μετά την δήλωση του Αμερικανού Προέδρου για τα F 16.”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης