Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ Πολιτική ΣΤΡΑΤΟΣ
06/04/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Κι όμως έρχονται ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στους στρατιωτικούς από 1η Ιουνίου! Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

Κι όμως έρχονται ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στους στρατιωτικούς από 1η Ιουνίου! Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

“Λιποθυμίες” Επιτελών και των τριών Όπλων  είχαμε στο ΥΠΕΘΑ, όταν άκουσαν από αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών ότι από την 1η Ιουνίου 2016 θα εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο για τις Ε.Δ. και τα Σ.Α. με νέες περικοπές στις αποδοχές τους!!!

Η σύσκεψη αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών με τους στρατιωτικούς επί των Οικονομικών έγινε πριν από μερικές ημέρες στο ΥΠΕΘΑ. Είχε ζητηθεί από το Οικονομικών ενημέρωση και τα Οικονομικά Επιτελεία ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ, πρότειναν να γίνει στο ΥΠ.ΕΘ.Α. 

Ξεκινώντας η συζήτηση μίλησαν πρώτοι οι στρατιωτικοί οι οποίοι έθεσαν μια σειρά θεμάτων όπως για παράδειγμα το επίδομα παραμεθορίου, υπερωριακή απασχόληση, και άλλα στα οποία τα στελέχη των ΕΔ αδικούνται σε σχέση με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.

Οι του Οικονομικών άκουσαν τους στρατιωτικούς και μετά …τράβηξαν την περόνη και έριξαν την χειροβομβίδα:

•Έχουν σχεδόν έτοιμο μισθολόγιο το οποίο επί της ουσίας προβλέπει μειώσεις αποδοχών. Οι μειώσεις δεν θα αγγίζουν δραματικά τους στρατιωτικούς που είναι κοντά στο τέλος της καριέρας τους και οι οποίοι την όποια χασούρα θα την καλύψουν με πόσο της λεγόμενης “προσωπικής διαφοράς”, αλλά θα είναι σίγουρα πρόβλημα για τους νεότερους.

Φυσικό επόμενο εάν προχωρήσει το σχέδιο μισθολογίου που έχει εκπονήσει το ΥΠΟΙΚ, μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει και για τους απόστρατους.

•Προβλέπεται κατάργηση μισθολογικών προαγωγών οι οποίες θα αντικατασταθούν με μισθολογικά κλιμάκια.

•Το νέο μισθολόγιο προβλέπεται να ενεργοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2016!

Κάπως έτσι προέκυψαν …οι λιποθυμίες των Επιτελών των Γ.Ε  αν και ο επικεφαλής των “χακί” Οικονομικών στρατηγός Πρασσάκης …διατήρησε τη ψυχραιμία του.

Οι επιτελείς του ΥΠΕΘΑ υπενθύμισαν στους “επιτελείς” του Υπ. Οικονομικών, ότι πρώτα απ΄ όλα υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ η οποία με σαφέστατο και ξεκάθαρο τρόπο, προβλέπει ότι οι στρατιωτικοί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “πέσουν” μισθολογικά χαμηλότερα από το επίπεδο των αποδοχών που είχαν τον Αύγουστο του 2012.

Εκείνοι …έδειξαν να το ξέρουν αλλά αυτό δεν άλλαξε τις προτάσεις τους!

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επιβαρύνει δραματικά το έτσι κι αλλιώς άσχημο κλίμα που επικρατεί στο προσωπικό των ΕΔ, το οποίο ανέμενε εξελίξεις στο θέμα της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ κι αντί γι΄ αυτό, φαίνεται ότι θα πρέπει να ξαναπάρει μολύβι και χαρτί για να υπολογίσουν ξανά πόσα θα χάσουν από τις αποδοχές τους με το νέο μισθολόγιο. 

Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που το προσωπικό των ΕΔ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το αξιόμαχο του, μετά τις τεράστιες περικοπές στα κονδύλια συντήρησης και ανταλλακτικών των μονάδων και των τριών Όπλων, σε συνδυασμό με την εξ’ ολοκλήρου ανάληψη της διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, μιας και οι υπηρεσίες του Κράτους που είναι εντεταλμένες γι’ αυτό το σκοπό, ακόμη μία φορά φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης