Υποστηριξε το militaire
Απόστρατοι
11/01/2018 | 14:11
Militaire News

Παρέμβαση Καμμένου ζητούν απόστρατοι για χρήματα που τους ζητούν να επιστρέψουν από το εφάπαξ

Παρέμβαση Καμμένου ζητούν απόστρατοι για χρήματα που τους ζητούν να επιστρέψουν από το εφάπαξ

Επιστολή απόστρατων αξιωματικών στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για   την επιστροφή χρημάτων που  τους ζητά  η Διοικούσα Επιτροπή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού,από το  εφάπαξ βοήθημα που τους έχει  καταβληθεί μετά την 1.8.2012, ως αχρεωστήτως καταβληθέν λόγω της ισχύος των νόμων 4093/2012 και 4307/2014.

Η επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή μας να σας γνωστοποιήσουμε ένα θέμα που μας ταλανίζει εδώ και ενάμιση χρόνο, που δεν έχει λυθεί και συνεχίζει, και έχει πλέον δυσάρεστες επεκτάσεις στην οικογενειακή μας ζωή και οικονομία.

Από το Μαϊο του 2016, η Διοικούσα Επιτροπή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού μας ζητά, με επιστολές στην αρχή, να επιστρέψουμε (σε δόσεις) το εφάπαξ βοήθημα που μας είχε καταβληθεί μετά την 1.8.2012, ως αχρεωστήτως καταβληθέν λόγω της ισχύος των νόμων 4093/2012 και 4307/2014, που όπως είναι πλέον σε όλους μας γνωστό, έχουν καταπέσει και κριθεί ανίσχυροι και μη εφαρμοστέοι. Αποστείλαμε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ ένσταση επί του θέματος αυτού η οποία και απερρίφθη από τη Διοικούσα Επιτροπή και την απορριπτική αυτή απόφαση προσβάλαμε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την κατάθεση της από 26-10-2016 και υπ’ αριθμ. κατάθεσης ΠΡ7279/27-10-2016 προσφυγής μας, για τους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους που αναφέρονται σε αυτή, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Παρόλαυτά, με περίσσια επιμονή επανήλθε η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ και μας επέδωσε με δικαστικό επιμελητή (!) στον καθέναν από εμάς, εν είδει απατεώνων, έγγραφο που και εμμένει στο παράνομο αίτημά της, αλλά και μας απειλεί, υποτίθεται «συνάδελφοι», ότι θα καταστήσει απαιτητά τα «οφειλόμενα» χρηματικά ποσά με τη διαδικασία του καταλογισμού και της βεβαίωσής τους ως δημόσια έσοδα.

Επιθυμούμε να σας κάνουμε γνωστό με την παρούσα ότι η εν λόγω αναζήτηση δήθεν αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμάς ποσών, είναι αόριστη, αναιτιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική, αντίθετη προς το Σύνταγμα και τους κανόνες της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και έλαβε χώρα με κακή χρήση της διακριτικής εξουσίας της Διοικούσας Επιτροπής του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού ή σε κάθε άλλη περίπτωση με εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή της Εθνικής και Διεθνούς Νομοθεσίας και Νομολογίας, με αποτέλεσμα να πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Επιπλέον, αλλά μείζον, η Διοικούσα Επιτροπή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού δεν έχει συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις ανωτάτων Δικαστηρίων, οι οποίες έχουν κρίνει τη συνολική αναδρομική περικοπή των συντάξεων των αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, και περαιτέρω του εφάπαξ βοηθήματος, ως ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα. Η επιβληθείσα εις βάρος του εφάπαξ βοηθήματος που μας καταβλήθηκε περικοπή έχει εκδοθεί έχουσα ως έρεισμα διάταξη νόμου αντικείμενη στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ και συνιστά παράνομη και ζημιογόνα για έκαστο εξ ημών πράξη των οργάνων του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού, τα οποία εμμένουν στην αναζήτηση των ποσών αυτών όταν ακόμα και το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει αποφανθεί ότι οι ρυθμίσεις του Ν. 4307/2014 συνιστούν «πλημμελή συμμόρφωση» και παραβιάζουν το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος περί υποχρέωσης της Διοίκησης για συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι σας έχει γίνει κατανοητό πως πέραν της οικονομικής ζημίας που καλούμαστε εκ των υστέρων να υποστούμε για θέματα που έχουν κριθεί δικαστικώς, μεγάλη σημασία έχει για εμάς και η ανάλγητη και προκλητική συμπεριφορά «συναδέλφων» που απαρτίζουν τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ που δείχνουν να μην κατανοούν σε ποιούς απευθύνονται και ποιούς απειλούν.

Είμαστε υποχρεωμένοι κύριε Υπουργέ να συνεχίσουμε τον δικαστικό μας αγώνα που κι εσείς γνωρίζετε ότι θα δικαιωθεί τουλάχιστον λόγω του δεδικασμένου. Όταν όμως δικαιωθούμε, θα βρεθούμε και πάλι να διεκδικούμε δικαστικά, ποσά που θα έχουμε ήδη καταβάλει στις αρμόδιες ΔΟΥ, σε εκτέλεση των παράνομων αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΛΟΑΣ. 

Παρόλαυτά όμως σας καλούμε να παρέμβετε και να διορθώσετε την κατάφωρη αδικία που συντελείται σε βάρος μας και βάζει εμάς και τις οικογένειές μας υποχρεωτικά σε μια μη συνηθισμένη και πολύπλοκη αντιδικία που δεν μας είναι καθόλου ευχάριστη και που συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση των οικογενειών μας.

Δεν χρειάζεται βεβαίως κύριε Υπουργέ να σας επαναλάβουμε και να σας τονίσουμε για μια ακόμα φορά το οξύμωρο σχήμα ότι όχι μόνο δεν μας επιστρέφετε τα χρήματα που παράνομα και αντισυνταγματικά μας παρακρατήθηκαν σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά επιπλέον μας ζητά το Ταμείο το οποίο εποπτεύεται από εσάς, να επιστρέψουμε σημαντικά για την επιβίωσή μας ποσά.

Μετά τιμής”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης