Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
04/02/2017 | 16:05 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Τράμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας στο εξώφυλλο του Der Spiegel

Ο Τράμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας στο εξώφυλλο του Der Spiegel

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στη Γερμανία και στο εξωτερικό το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel το οποίο φιλοξενεί σκίτσο με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.

Η λεζάντα γράφει: “Πρώτα Η Αμερική” (“America First”), το οποίο αποτελούσε κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Τραμπ εικονίζεται να φοράει σκούρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα με λευκό πουκάμισο, όπως συνηθίζει να ντύνεται ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ ο τρόπος που κρατάει το κεφάλι του αγάλματος παραπέμπει σε τζιχαντιστή.

Ο σκιτσογράφος του, ο Εντέλ Ροντρίγκεζ, είναι ένας Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.

“Είναι ο αποκεφαλισμός της Δημοκρατίας, ο αποκεφαλισμός ενός ιερού συμβόλου”, δήλωσε ο ίδιος στην Washington Post.

Το εξώφυλλο προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Twitter αλλά και στα γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης με τον Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και αντιπρόεδρο το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να το χαρακτηρίζει “κακόγουστο”.

Το εξώφυλλο ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων εις βάρος της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του, σηματοδοτώντας επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας.

Κανένας δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει για το εξώφυλλο του Spiegel στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης