Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
29/09/2017 | 06:41 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Στρατηγός Κων.Ζιαζιάς παίρνει θέση για την απαγόρευση παρέλασης στους Εθνοφύλακες

Ο Στρατηγός Κων.Ζιαζιάς παίρνει θέση για την απαγόρευση παρέλασης στους Εθνοφύλακες
Ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενό του απαντά στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για την απόφαση να μην παρελάσουν τα τμήματα Εθνοφυλακής στις 28 Οκτωβρίου.Από το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι η απόφαση ισχύει από το 1986 και απλά ανανεώνεται κάθε χρόνο. Ωστόσο ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει τη δική του άποψη και γράφει:
Γνωριζει ο Υπουργός τι είναι οι Εθνοφύλακες, γνωρίζει την αποστολή τους, είναι ενήμερος για το εργο τους ;
 Εθνοφύλακες είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους , εχουν περασει απο την Εφεδρεία και απο ορισμένη  ηλικία και  μετα εντάσσονται  στην Εθνοφυλακή  . Τα  Τάγματα Εθνοφυλακής  εχουν συγκροτηθεί και υπαρχουν στα νησια μας , στον Εβρο καθώς και στο εσωτερικο της χωρας με συγκεκριμένη πολεμική αποστολη . Το δυναμικό τους αποτελείται απο έμπειρους άνδρες της τοπικής κοινωνιας , οποίοι αφενός εχουν υποστεί στρατιωτικη εκπαιδευση κατα την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με την συμμετοχη τους σε εθνικες ασκήσεις στο διαστημα που ανήκαν στην Εφεδρεία , αφετέρου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στα πλαίσια της αποστολής τους . Τα Ταγματα Εθνοφυλακής διοικούνται απο μόνιμο προσωπικό του Στρατου μας . Η απαιτούμενη νομική βαση παρέχεται στην Εθνοφυλακή με Νομοθετικό Διάταγμα του 1970 και με νόμο του 1982 διαμορφώνεται το ισχύον νομικό πλαισιο στο οποίο στηριζεται η λειτουργία της Εθνοφυλακής στη χωρα μας μεχρι και σημερα .

 

Οι Εθνοφύλακες , κυριε Υπουργε ,ειναι  αυτοί που εχουν στο σπιτι τους ,στο μαξιλάρι τους το όπλο και τα πυρομαχικά ,ειναι αυτοί που πρώτοι θα καταλάβουν τις θέσεις μάχης στα νησια μας και στον Έβρο  ,ειναι οι σύγχρονοι Ακρίτες . Ειναι οχι μονο το πιο ανέξοδο τμήμα του Στρατου μας ,αλλα ειναι οι εθνοφύλακες μας , που συντηρούν με δικά τους έξοδα τα οχήματα και τα οπλικά συστήματά των ταγμάτων εθνοφυλακής  και οχι μονο . Ειναι αυτοί που καθε Κυριακή αφήνουν τον καναπε τους και παρουσιάζονται στις μονάδες τους για στρατιωτικη εκπαιδευση ,για συντήρηση των στρατιωτικών δεξιοτήτων τους .

Το Γενικό Επιτελείο Στρατου προσπαθεί εδώ και χρονια  να φέρει τους Εθνοφύλακες  στις Μονάδες Εθνοφυλακής και να τους εμφυσήσει το πατριωτικό πνεύμα. Κι έρχονται οι άνθρωποι, αφήνουν τις δουλειές τους και τις υποχρεώσεις τους και πάνε να εκπαιδευτούν  τις  Κυριακές. Δεν έχουν κομματική ταυτότητα αλλά μόνο την αστυνομική τους. Και θεωρούν τιμή να παρελάσουν με τη στολή του στρατιώτη, είναι ύψιστο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να τη φοράει αυτή τη στολή.

Έρχεστε εσεις κυριε Υπουργε και γράφεται σε ΦΕΚ , η μαλλον για πρωτη φορα συμπληρώνεται το κείμενο με την φράση ” τα Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν ” , χωρις να γνωρίζεται βεβαια τι ειναι η Εθνοφυλακή . Η  Εθνοφυλακή ειναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ενοπλων Δυναμεων της χωρας μας και εχουν το δικαιωμα να παρελαύνουν στις τοπικές και εθνικες επετείους .  Εσεις κυριε Υπουργε εχετε δικαιωμα στο γενικό πλάνο να ορίσετε αν θα παρελάσουν οι Ενοπλες Δυναμεις , οχι ομως ποια τμήματα των Ενοπλων Δυναμεων θα παρελάσουν , αυτη η λεπτομέρεια ……….ειναι του Υπουργείου Εθνικης Αμυνας και του ΓΕΕΘΑ .
Τα τελευταία χρονια ομως  στην πατριδα μας εχουν ιδρυθεί ,εχουν οργανωθεί Σύνδεσμοι , Σύλλογοι  Εθελοντών Εφέδρων ,που καθε Σαββατοκύριακο τα μέλη τους εκπαιδεύονται σκληρά στα βουνα και στα πεδία ασκήσεων της χωρας μας και παρελαύνουν στις Τοπικές και εθνικες Επετείους . Ειναι έφεδροι ετοιμοπόλεμοι ,σκληρά εκπαιδευόμενοι και κυρίως διέπονται απο ενθουσιασμό ,μεράκι και έντονο πατριωτισμό. Αυτοί οι Έφεδροι ανήκουν σε μονάδες επιστρατευομενες , η στην εφεδρεία ενεργών μοναδων η σε Τάγματα Εθνοφυλακής . Δεν φείδονται χρόνου και χρημάτων για να ειναι ετοιμοπόλεμοι . Δεν ειναι ακραίοι ,οπως προσπαθούν μερικοί να τους κατατάξουν ,ειναι πατριώτες ,ειναι Ελληναρες για να σας το πω πιο λαϊκά. Μηπως εννοειται αυτούς κυριε υπουργέ ; Και εδώ κάνετε λαθος . Καλο ειναι να ρωτήσετε έναν επαΐοντα για το θεμα  χωρις κομματικές ιδεοληψίες .

Άπαντες αυτα τα θεματα , που άπτονται του ηθικού των Ενοπλων Δυναμεων  , αυτη την δυσκολη περιοδο για την Πατριδα , πρεπει να τα αντιμετωπίζουν  οχι με λεκτικές και πρακτικές ακρότητες αλλα με σοβαρότητα και πατριωτική ,εθνικη διάθεση .

Οι ΕΔ συνιστούν την τελευταία «γραμμή άμυνας» του έθνους και της κοινωνίας. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, η οποία βεβαίως δεν εξασφαλίζεται με δηλώσεις, κραυγές, συνθήματα και ιδεοληψίες ,αλλά με επιτυχημένη στρατηγική Αμυνας , την οποια μονο αποτελεσματικές  ΕΔ μπορούν να εγγυηθούν .
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης