Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
18/12/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο σουλτάνος Ερντογάν μοιράζει εκατομμύρια στην οικογένειά του! Η υπόθεση του UAV Bayraktar

Ο σουλτάνος Ερντογάν μοιράζει εκατομμύρια στην οικογένειά του! Η υπόθεση του UAV Bayraktar

Όπως φαίνεται (και) στην Τουρκία του Ερντογάν ισχύει ο κανόνας ότι όποιος είναι της οικογένειας πότε δεν χάνεται. 

Αφορμή για την επιβεβαίωση, για μια ακόμη φορά, του παραπάνω κανόνα,  ήταν η απάντηση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Fikri Işık, σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Εren Erdem σχετικά με το κόστος προμήθειας 6 UAV Bayraktar , τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία BAYKAR MAKINA, Γενικός Δντής της οποίας είναι ο Selçuk Bayraktar  γαμπρός  (έχει παντρευτεί πρόσφατα την νεότερη κόρη του Eρντογάν, Sümeyye). Σημειωτέον ότι ο έτερος γαμπρός του Σουλτάνου Berat Albayrak, είναι Υπουργός Ενέργειας.

Ο Toύρκος ΥΠΑΜ λοιπόν, απαντώντας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην  ερώτηση του Βουλευτή, ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος πλήρωσε πρόσφατα για την προμήθεια των 6 UAV το ποσό των 36.770.000 εκατομμυρίων δολαρίων στην κατασκευάστρια εταιρεία BAYKAR MAKINA. Συνεχίζοντας, ο ΥΠΑΜ ανέφερε ότι το παραπάνω ποσό απαλλάσσεται από μια σειρά φόρων και κρατήσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που ισχύει για τις εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας. H πληρωμή του παραπάνω ποσού έγινε την ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν προτρέπει τους πολίτες να μετατρέψουν τα χρηματικά ποσά που κατέχουν σε ξένο νόμισμα, σε τουρκικές λίρες προκειμένου να ενισχύσουν την ισοτιμία του νομίσματος και την εθνική οικονομία γενικότερα.   

To θέμα του κόστους των UAV Bayraktar δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το τουρκικό Κοινοβούλιο, αφού και τον Σεπτέμβριο είχαν ζητηθεί στοιχεία χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθόσον το Υπουργείο Άμυνας είχε αρνηθεί να δώσει στοιχεία.

Ο Υπουργός Άμυνας υπεραμύνθηκε της επιλογής του UAV BAYRAKTAR εκθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του στις επιχειρήσεις στη ΝΑ Τουρκία και στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ του ΕΥΦΡΑΤΗ στην Συρία. Αυτό όμως που τεχνηέντως αποσιώπησε ο Τούρκος Υπουργός, είναι το γεγονός ότι το UAV ANKA το οποίο κατασκευάζεται από την Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TAI) δεν έχει ακόμα ενταχθεί στις ΤΕΔ λόγω διαφόρων «προβλημάτων» που προκύπτουν. Πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΑΙ δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη αλλά οι αξιωματούχοι των ΤΕΔ αλλάζουν συνεχώς τις προδιαγραφές, προκαλώντας συνεχείς αναβολές στην παράδοση του UAV Anka.

Ο Βουλευτής του CHP Eren Erdem σε δηλώσεις του στην εφημερίδα BIRGÜN ανέφερε: “Την ώρα που ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι Υπουργοί καλούν τους πολίτες να μετατρέψουν τα δολάρια τους σε τουρκικές λίρες, αυτοί μεταφέρουν τα δολάρια που έχουν μετατρέψει οι πολίτες, σε φιλικές προς την Κυβέρνηση εταιρείες και επιχειρηματίες που απομυζούν το κράτος”.

Όπως βλέπετε λοιπόν στην Τουρκία όποιος είναι κοντά στον Ερντογάν ποτέ δεν χάνεται. Βέβαια, ακόμα 1 τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί και το γεγονός ότι ο νυν πρωθυπουργός  B. Yildirim, ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος των ταμείων του Δήμου Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια που ο τωρινός Πρόεδρος ήταν Δήμαρχος (1994-1998) και μαντέψτε, υπήρχαν και τότε καταγγελίες για ατασθαλίες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης