Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
19/10/2017 | 18:18
Militaire News

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού στο Βελιγράδι “φέρνει” MIG -29

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού στο Βελιγράδι

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου φτάνει αύριο στο Βελιγράδι όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Η απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Σερβίας, στις 20 Οκτωβρίου του 1944, έγινε από τους παρτιζάνους του Τίτο και τον Κόκκινο Στρατό.

Ο Σόιγκου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών. Κατά τις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την υλικοτεχνική στρατιωτική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2013. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής η Ρωσία παραχώρησε στη Σερβία έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη MIG-29. Τα δύο από αυτά έχουν ήδη παραδοθεί και θα παρουσιαστούν αύριο, σε επίδειξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο “Μπατάινιτσα” του Βελιγραδίου. Ο εκσυγχρονισμός των έξι αεροσκαφών αυτών θα κοστίσει περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια ποσό που θα επιβαρυνθεί η Σερβία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης