Υποστηριξε το militaire
Breaking News Ιστορία
03/11/2016 | 00:01 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο πόλεμος του οπίου! Όταν οι Άγγλοι το πούλαγαν στους Κινέζους με τον εγγονό του Έλγιν!

Ο πόλεμος του οπίου! Όταν οι Άγγλοι το πούλαγαν στους Κινέζους με τον εγγονό του Έλγιν!

Υπήρξε και πόλεμος για το όπιο.Όχι μόνο ένας…Και όχι για την καταπολέμηση της διάδοσής του αλλά για την επιβολή της νόμιμης πώλησής του! Η Μεγάλη Βρετανία ήθελε να επιβάλλει  στον κινέζο αυτοκράτορα να επιτρέψει τη νόμιμη πώληση του οπίου στους κινέζους για εμπορικούς και οικονομικούς λόγους!!!

Κάπως έτσι σαν σήμερα το 1839 ξεκίνησε ο πόλεμος του οπίου ανάμεσα στην  Κίνα και την Μεγάλη Βρετανία. Γιατί έγινε πόλεμος; Πάντα έχει σχέση το χρήμα…

Οι Άγγλοι έκαναν μεγάλες  εισαγωγές από την Κίνα . Οι κινέζοι όμως δεν κατανάλωναν   ευρωπαϊκά προϊόντα με αποτέλεσμα η Βρετανία να έχει ελλειμματικό εμπορικό  ισοζύγιο.

Οι Βρετανοί δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των κινέζων στο  όπιο.

Κατέκλυσαν λοιπόν την Κίνα με όπιο! Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να πέσει σε καθεστώ…αργίας,αφού άπαντες όλη τη μέρα ήταν …αλλού.

Ο κινέζος αυτοκράτορας απαγόρευσε τη πώληση και οι Βρετανοί κήρυξαν τον πόλεμο για να …προστατεύσουν την ελεύθερη πώληση οπίου!

20 χρόνια μετά έγινε και δεύτερος πόλεμος πάλι για το όπιο. Σ΄ αυτόν οι Βρετανοί δεν δίστασαν να καταστρέψουν  τα χειμερινά ανάκτορα και να κλέψουν ανεκτίμητους πολιτιστικούς θησαυρούς!  Ποιος ήταν επικεφαλής εκείνου του στρατού των αρχαιοκάπηλων;

Ο Τζέημς  Μπράουν  κόμης του Έλγιν  και γιος του αρχαιοκάπηλου λόρδου Έλγιν . Ο πατέρας έκλεψε ένα κομμάτι της Ακρόπολης. Ο  γιος ισοπέδωσε απόλυτα τα ανάκτορα της κινεζικής δυναστείας! 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης