Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο θανάσιμος κίνδυνος από την εγκατάλειψη της Εθνικής Άμυνας! Άρθρο καμπανάκι κινδύνου

Ο θανάσιμος κίνδυνος από την εγκατάλειψη της Εθνικής Άμυνας! Άρθρο καμπανάκι κινδύνου

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Οι άνθρωποι που αγαπούν τα λουκάνικα

κι αυτοί που πιστεύουν στους Νόμους

δεν θα πρέπει να βλέπουν πώς φτιάχνονται

κανένα από τα δύο

Otto Von Bismark

Σκοπός των κομμάτων είναι η κατάληψη και νομή της Εξουσίας με κάθε μέσο.

Τα προβλήματα της χώρας δεν λαμβάνονται υπόψη και κάθε άλλη άποψη είναι μύθος.

Ηλ. Ηλιού

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.

Λαϊκή Παροιμία

Ενώ τα πάντα στη δύστυχη αυτή χώρα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι υπεύθυνοι της δυστυχίας κυκλοφορούν ιταμοί, ατιμώρητοι και ελεύθεροι απολαμβάνοντες, οι περισσότεροι, τους καρπούς της παρανομίας τους.

Η οικονομία καταρρέει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία αυξάνεται και η άμυνα γονατίζει, τον πολιτικό κόσμο απασχολεί μία και μοναδική έγνοια! Ο Εκλογικός Νόμος!

Βασικό ερώτημα που προκύπτει αυθόρμητα: Γιατί να μην έχουμε ένα σταθερό νόμο όπως η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία κ.λπ. Γιατί κάθε τόσο και λιγάκι μαστορεύουμε κάτι καινούριο που μας βολεύει; Γιατί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα αδιαφορώντας για την διακυβέρνηση της χώρας επιδιώκει το πώς θα φτιάξει μια κυβέρνηση – συρφετό, εν ανάγκη, αρκεί να κυβερνά; Αυτό είναι το πρόβλημά του και το έχουμε ζήσει έντονα τα τελευταία 40 χρόνια.

Σήμερα όμως προκύπτει και έτερο παρεμφερές θέμα: Προ των τελευταίων εκλογών ΟΛΑ τα κόμματα, οι πάντες, προεξαρχόντων των κ. Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός των βουλευτών (που καθορίζονται δια Νόμου – Άρθρο 51 Συντάγματος) θα μειωνόταν από 300 σε 200. Σήμερα, ΟΛΑ τα κόμματα ποιούν την νήσσαν στο θέμα διότι δεν συμφέρει το “συνδικάτο”, να μη θιγούν συνάδελφοι, “βιοπαλαιστές”
του συστήματος!

Τι σχέση έχει ο Εκλογικός Νόμος με την Άμυνα; Θα το δούμε πιο κάτω.

Άμυνα

Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε

Αίσωπος

Αφήνω τους ηρωικούς εθνικούς εκπροσώπους μας να εμμένουν πεισματικά στο νούμερο 300 και έρχομαι στη δική μου εμμονή να συνδέω τα πάντα με την όχι ευχάριστη (χρησιμοποιώ το πλέον ήπιο χαρακτηρισμό) κατάσταση  της Άμυνας την οποία οι πάντες έχουν εγκαταλείψει. Ας πάρω ως παράδειγμα τον Στρατό Ξηράς.

  • Ο λειτουργικός Π.Υ. του έχει μειωθεί κατά 63% τα τελευταία χρόνια της χολέρας και εξακολουθεί να μειούται. Για το 2017-18 η μείωση θα έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν οι βασικές ανάγκες. Πρόκειται περί φτωχοποίησης. Μονάχα που η έννοια της φτωχοποίησης πέραν του οικονομικού περιεχομένου σημαίνει έκπτωση, παραίτηση, περιθωριοποίηση, απομόνωση, μελαγχολία. Έλλειψη  πιστώσεων αλλά και την μη δυνατότητα χρησιμοποίησης των ελαχίστων λόγω του ολεθρίου νόμου (ΜΗ) Προμηθειών του κ. Ε. Βενιζέλου (τον μαστόρεψε με μία παρεούλα δικηγόρων της Θεσσαλονίκης ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ των Επιτελείων) Ουδείς τον αντικαθιστά…
  • Οι πιστώσεις για ασκήσεις και εκπαίδευση μειούνται κάθε χρόνο. Η διαθεσιμότητα των μέσων απογοητευτική.
  • Δεν υπάρχουν προοπτικές και οράματα. Τα στελέχη κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να τηρήσουν ένα ποσοστό του υλικού ετοιμοπόλεμο.
  • Πλησιάζει η ώρα που, αν δεν σημαίνει γενικός συναγερμός η κατάσταση, σε σύγκριση με τον υποτιθέμενο αντίπαλο, δεν θα είναι αναστρέψιμη.
  • Το φρόνημα των στελεχών μόλις ακουμπά το επιθυμητό εφόσον και στην εργασία και την επιβίωση συναντούν τεράστιες δυσχέρειες. Αγωνιούν και η αγωνία τους γίνεται πικρία κι’ αγανάκτηση. Όταν δεν βλέπουν αύριο, φως. Μαραζώνουν…

kyr

(Η ίδια εικόνα υπάρχει και το ΠΝ,ΠΑ)

Παρατηρούν με δυσαρέσκεια, ίνα μη είπω οργή, ότι ενώ, μήνα με τον μήνα περικόπτονται οι αποδοχές τους, σε άλλους δημόσιους τομείς (Πρ. Μέγαρο, Βουλή, Υπουργεία) διατίθενται τεράστια ποσά για “υπερωρίες” “αμοιβές αργιών” κλπ. Ο Υπουργός Εσωτερικών πχ. κ. Π. Κουρουπλής την προηγούμενη εβδομάδα διέθεσε 45.500€ για τέτοιες αμοιβές προσωπικού του γραφείου του και των υφισταμένων του Υπουργών (Παραπολιτικά 10/07).

Η Βουλή*, εκτός της ιδιαιτέρας μισθολογικής περιποίησης των υπεράριθμων υπαλλήλων της πληρώνει αφειδώς για να εκσυγχρονιστεί το νεοκλασικό της Φιλελλήνων 23 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εντευκτήριο των τ. Βουλευτών. Θα λαϊκίσω χοντρά, βέβαια, αν θα γράψω ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγορασθούν ανταλλακτικά για να ιπταθούν 5-6 F-16 που μένουν στο έδαφος ή να μεταφερθεί πολύτιμο τροχαίο υλικό που μας διατίθεται δωρεάν από ΗΠΑ.

Εξακολουθεί, η Βουλή των Αριστερών να πληρώνει δεν ξέρω πόσες χιλιάδες μηνιαίως στο ΚΑΡΑΒΕΛ για το ενοίκιο των βουλευτών Επαρχίας. Διερωτώμαι: Γιατί να μην πληρώνουν ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος, ώστε να “κινηθεί” και η μαραζωμένη αγορά, από τον παχυλό μισθό που λαμβάνουν; Θα επανέλθω στο θέμα, αφού, μαζί σας, ρίξω μια ματιά απέναντι

Audiatur et altera pars

Άλγος το να μιλάς, άλγος το να σιωπαίνεις

Αισχύλος (Προμηθεύς, Δεσμώτης)

Η Τουρκία είναι, αναμφιβόλως, μια μεγάλη στρατιωτική και οικονομική δύναμη**. Χώρα εξοπλισμένη μέχρι τα δόντια, με εξαιρετικά πολλαπλάσιο πληθυσμό και ΕΔ από την Ελλάδα, υπολογίζεται απ’ όλους (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Ισραήλ) ως σπουδαίος περιφερειακός παράγων (όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί). Ως σύμμαχος και γείτων είναι εντελώς αναξιόπιστη με αρπακτικά σχέδια κατά της Ελλάδας που δεν παύει να τα διακηρύσσει και να τα επιδεικνύει. Εδώ, κάποιος σοφός, απαντά “Δεν θα ήσαν αυτοί λύκοι αν δεν είσαστε εσείς πρόβατα”  (Σαίξπηρ – Ριχάρδος ο Γ’) και έχει δίκιο. Μόνο με ένα τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη. Με την δύναμη αποτροπής, αν την διαθέτουμε. Τι είναι αποτροπή; Το έχει διατυπώσει με απλά λόγια ο αείμνηστος μεγάλος δημοσιογράφος Γεώργιος Βλάχος “Υπάρχει ένας Υπέρτατος νόμος: Η δύναμη. Το να μην κάνεις πόλεμο διότι αυτό δεν είναι σωστό, δεν ισχύει. Ισχύει όμως το: Μην επιχειρήσεις να τον κάνεις. Γιατί αν το επιχειρήσεις μπορεί να κερδίσεις, αλλά θα φύγεις από το πεδίο μάχης με ένα πόδι ένα μάτι και ένα χέρι λιγότερο. (Κ 18/05/47).

Το κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Άγκυρας έχει, ήδη, ανατρέψει τον συσχετισμό ισχύος μεταξύ των δύο χωρών κι’ αυτό επεσυνέβη όχι μόνο λόγω της πλήρους εγκατάλειψης της Άμυνας από το 1996 και μετά αλλά και γιατί συνεχίσθη η λεηλασία της (ΑΩ) και επί εποχής Αντωνομπένηδων!

Τα χρήματα που δόθηκαν επί Κυβέρνησης Σημίτη θα ήταν επαρκή για να στηρίξουν την αποτροπή για αρκετό διάστημα αν δεν διαχειρίζονταν όπως ξέρετε και αν τα αγορασθέντα συστήματα ήταν πλήρη και αξιόμαχα (υπερκοστολογήσεις, άρματα χωρίς πυρομαχικά, ελλειπή F-16, αγορές τύπου “γουρούνι στο σακί” κα). Έκτοτε υπήρξε τελεία εγκατάλειψη, ιδιαίτερα επί Υπουργών κ. Ε. Μεϊμαράκη, Ε. Βενιζέλου. Αμφότεροι υπήρξαν ολέθριοι. Ο κ. Π. Καμμένος ουδέν προσέφερε μέχρι σήμερα στην αποτροπή πλην αστείων θεατρινισμών, λιτανειών και άλλων φανφαρονισμών. Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, απλά, υπερηφανεύεται που έχει Υπουργό Άμυνας τον κ. Π.Κ.

Θα δώσω απλά μερικούς τίτλους εξοπλιστικών προγραμμάτων: Συμπαραγωγή με SIKORSKY 320 μεταφορικών ελικοπτέρων S-70 (Τ-70) κόστους 3,5 δις € προοριζόμενα για όλους τους κλάδους και με άδεια εξαγωγής σε άλλες χώρες. (Αν ρίξουμε μια ματιά στα καθ’ ημάς στον τομέα αυτό θα βρούμε τουλάχιστον 10 τύπους Ε/Π, που λειτουργούν τα μισά, γιατί έτσι συνέφερε κάθε φορά τους “αγοραστές”). Σήμερα η κατάσταση των μεταφορικών Ε/Π των ΕΔ μας προκαλεί μελαγχολία που μεγαλώνει όταν ακούει τον απίθανο κ. Π. Κ. να θέλει να εκποιήσει τα πλέον καινούργια. ΝΗ – 90!

  • Περί το 2020 η γείτων θα διαθέτει δύο μοίρες μαχητικών F-35 Stelth, πέμπτης γενιάς.
  • Τουρκικό άρμα κατά 80% προϊόν της Τουρκικής Βιομηχανίας. Η Ελληνική έχει σχεδόν διαλυθεί από την κακοδιοίκηση, κομματικοποίηση και τις ληστείες.
  • Η ASELSAN, η μέγιστη αμυντική εταιρίας της Τουρκίας, αρχίζει την κατασκευή με άλλες ενός υπερσύγχρονου πυραυλικού συστήματος μακρού βεληνεκούς (D.N 14/05/16)
  • Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 5,1 δις € με σημαία σύγχρονη αποβατική πλατφόρμα (Landing Platform DOCK – LPD) και ακολουθεί μικρό αεροπλανοφόρο και σωρεία ηλεκτρονικών διατάξεων (DN 16 Μαΐου). Και τα δύο για να τα χρησιμοποιήσει κατά των …Κούρδων.
  • Στις 29 Απριλίου 2016 δοκιμάστηκε επιτυχώς α/φ χωρίς πιλότο (DRONE), το BAYRACTAR, Πλήρως εξοπλισμένο με συστήματα MAM -L και ΜΑΜ -C. Το 2017 θα δοκιμασθεί άλλο, πιο προηγμένο, το ANKAS,  εφοδιασμένο με πυραύλους Helfire (DM 09/05).

Έγκυροι μελετητές και ερευνητές  εξάλλου προβλέπουν ανατροπή της ισορροπίας του αρματικού δυναμικού Ε-Τ  μέχρι το 2020 αφού η Τουρκία θα έχει ήδη εισάγει τα δικά της, υπερσύγχρονα, άρματα ALTAY (250). Περιορίζομαι στο Στρατό αφού ήδη ανέφερα τα F-35για την Αεροπορία και προσθέτω τις φρεγάτες TF – 2000 για το ΠΝ.

Από την πλευρά μας, εκτός των στρατιωτικών, ουδείς ενδιαφέρεται, δεν δίνει μπιρ παρά, για τη διαθεσιμότητα και κάποιου είδους εκσυγχρονισμό.

Να προσθέσω ότι ενώ οι εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες πεθαίνουν από χυδαία κομματική διοίκηση ετών, ληστειών και κυριαρχία του άναρχου συνδικαλισμού οι εξαγωγές των Τουρκικών πολεμικών υλικών αυξήθηκαν κατά 35% το α’ εξάμηνο του  2016.

Στον ορυμαγδό αυτό των εξοπλιστικών προγραμμάτων τι αντιπαραθέτουμε εμείς; Τι μπορούμε ν’ αντιπαραθέσουμε πέραν από μία νουνεχή και σοβαρή Πολιτική εξουσία (όχι ανίκανους καραγκιόζηδες) και εκσυγχρονισμούς για να διατηρήσουμε το στοιχειώδες δόγμα της αποτροπής;    

Αν δεν το κάνουμε θα υποχρεωθούμε συντομότατα σε ένα σενάριο τύπου Ύμια. Σκηνοθετημένο – επεισόδιο – παρέμβαση ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ – Ρωσία κλπ. “Να τα βρείτε” – Θα βρεθεί μια ομάδα αφελών, ανίδεων και αχρείων που σίγουρα, θα τα βρει, αφού δεν θα έχει δώσει τα κατάλοιπα της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Το κείμενο αυτό δεν αποτελεί μοναχική κραυγή παρανοϊκού μου κρεσέντου. Ο κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Μιχ. Ιγνατίου γράφει (07-07-16): Οι κίνδυνοι για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία είναι υπαρκτοί. Οι Τούρκοι που βρίσκονται σε δραματική κατάσταση στο Κουρδιστάν δεν αποκλείεται να εξάγουν την κρίση στην Ελλάδα ή Κύπρο. Μερικοί θα γελάσουν αλλά θα συλληφθούν απροετοίμαστοι στην περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου. Τι θα κάνουν οι πολιτικοί μας; ΤΙΠΟΤΑ. Με τέτοιο πολιτικό προσωπικό δυστυχώς η Χώρα δεν έχει τύχη. Μην τρεφόμαστε με αυταπάτες. Μην τους πιστεύετε. 

Η παθητική εξοικείωση μας με την καθημερινή επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αποτελεί, ουσιαστικά, μεγάλη, βουβή νίκη της, επισημαίνει ο καθηγητής Παν. Columbia κ. Ν. Κατσίμπρος (Καθ. 17/07/2016) και προσθέτει με παρρησία, ο Αρχηγός ΑΤΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου (Παραπολιτικά 16/07/16). Στο Αιγαίο δεν μεταβάλλεται η γενική στρατηγική της Τουρκίας. Αυξομειώνει την ένταση κατά το δοκούν… Μόνο αν γίνει εκσυγχρονισμός των F – 16 και FOS με τα MIRAGE θα έχουμε αύξηση της δικής μας ισχύος.

Απαιτείται, επαναλαμβάνω, μία έγερση, ένας εθνικός συναγερμός οξυγόνωσης της Άμυνας. Δεν ξέρω από πού θα ξεκινήσει. Από το ΥΕΘΑ; Από το Υπουργικό Συμβούλιο; Από το ΚΥΣΕΑ; Από  το Προεδρικό Μέγαρο;

Η Στρατιωτική Ηγεσία

Ασφαλώς τα ξέρει και αγωνία για την κατάσταση.

Η αποκάλυψη των τραγικών αδυναμιών της Άμυνας, και η καταφανής αδιαφορία των πολιτικών στ’ αμυντικά δεν είναι έργο των δημοσιογράφων, όσων, βέβαια, δεν είναι πελάτες του PAY – ROLL της Εξουσίας. Είναι αποκλειστική ευθύνη της Στρ. Ηγεσίας. Και όταν λέω αποκάλυψη δεν εννοώ διά ημερησίας διαταγής απευθυνόμενης στο Λαό, αλλά με υπεύθυνη, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη έκθεση προς τον Υπουργό όπου θα επισημαίνονται οι επιπτώσεις και θα γίνονται ρεαλιστικές προτάσεις με αποφυγή μαξιμαλισμών. 

Δεν υπήρχαν, νομίζω, χρονικά περιθώρια. ΑΝ ο Υπουργός αδιαφορεί, στρουθοκαμηλίζει, αναβάλει, υπάρχει ο Πρωθυπουργός. Επισημαίνω στους στρατιωτικούς ότι οι πολιτικοί καταφέρνουν να τραβούν την ουρά τους. Αν γίνει κάτι, η ευθύνη και το όνειδος θα κολλήσει στο μέτωπο των Στρατηγών, Πτεράρχων, Ναυάρχων.

Ξανά ο Εκλογικός Νόμος

Και συγκεκριμένα η ευκαιρία να δείξουν καλή θέληση οι πολιτικοί αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των πολιτών και την άμυνας.

Εκατό βουλευτές ολιγότεροι σημαίνει ένα τεράστιο ποσό μηνιαίως από μισθούς τους, μισθούς βοηθητικού προσωπικού και λοιπές ανάγκες (τηλέφωνα, αυτοκίνητα, πρόσθετες αμοιβές, εισιτήρια επαρχίας, ενοίκια ξενοδοχείων κ.λπ).

Πέραν αυτών, στους εναπομείναντες 200 πρέπει να επιβληθούν τα παρακάτω μέτρα που θα επιφέρουν κι άλλες οικονομίες! Κατάργηση διάθεσης αυτοκινήτων (κοστ. 3 εκ. ευρώ ετησίως), μείωση των συνεργατών από 4 σε 2, κατάργηση πρόσθετης αμοιβής επιτροπών, κατάργηση διάθεσης ξενοδοχείων, φορολογητέο όλο το ποσό που εισπράττουν, μείωση των αποδοχών κατά 40%. Όλα τα παραπάνω ποσά θα διατίθενται σε ειδικό Ταμείο Στήριξης της Αποτροπής.

Αλλά ας ανέλθουμε μερικά σκαλιά, ν’ ανέβουμε πιο πάνω στην Πολιτική Ιεραρχία.

Ex ungue Leonem

(Εξ όνυχος του Λέοντα)

Η “για πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση” ακολουθεί κατά πόδας την πεπατημένη των φαύλων προκατόχων της αρνείται να άρει σκανδαλώδη προνόμια πολιτικών, διατηρώντας το ίδιο status quo και κάνοντας άκομψες προσπάθειες ν’ αγιοποιεί πανανίκανους και ολέθριες πολιτικές “προσωπικότητες” .

Οι πρώτες εισροές που θα οδεύσουν στην Άμυνα πρέπει να προέλθουν από τον πολιτικό κόσμο, που είναι απόλυτα υπεύθυνος για την… φυματίωσή της, αρχίζοντας από ψηλά. Πολύ ψηλά. Κι εννοώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, όπως λέγεται, διατηρεί ένα πολυπληθές προσωπικό στο Προεδρικό Μέγαρο αμειβόμενο με παχυλούς μισθούς και ημιαπασχολούμενο. Αυστηρές περικοπές και το χρήμα στην Άμυνα.  Ο ίδιος ο κ. Π. τ. Δ. λαμβάνει ως ετήσια αμοιβή, βάσει κάποιου Καραμανλικού Νόμου του 1975, το τερατώδες ποσό των 373.000€ ενώ όλα τα έξοδά του είναι πληρωμένα..

Αυτό σήμαινε (προς επιβεβαίωση της αρχής του Βίωνα “Δεί τον άρχοντα παυόμενο της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά ενδοξότερον γέγονεν”) ότι ο τ.  Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας απήλθε μετά από 10ετή θητεία με πολυτελή βαλίτσα που περιείχε 373.000 x 10 = 3.700.000 €. Γιατί; Φρονώ ότι, πάραυτα  ο μισθός του Π.τ.Δ. πρέπει να γίνει το πολύ 100.000 € το χρόνο. Τα υπόλοιπα να οδεύσουν στην Άμυνα. Σημειώνω και ότι από τα στοιχεία που έχω, ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας λαμβάνει 85.670 ευρώ, ο Βασιλιάς της Ισπανίας 292.752 (φορολογητέο), ο Πρόεδρος Ομπάμα 420.000 $. Έλεος! Με τους δύο τ. Προέδρους δεν επρόκειτο ν’ ασχοληθώ αν δεν με προκαλούσε η εξής είδηση που διάβασα στο ΠΑΡΟΝ (08-11-15) “…. Η φήμη περί περικοπής των συντάξεων των τέως Π.τ.Δ. έκανε το κ. Χρ. Σαρτζετάκη να παρέμβει… Tελικά απεφεύχθη…”.

Οι κ. τέως, όπως πληροφορούμαι, λαμβάνουν 14.000 € μηνιαίως, πέραν του δωρεάν οδηγού, οχημάτων, τηλεφώνων  κ.λπ. Νομίζω ότι  5.000 € είναι υπεραρκετές… Εν τούτοις, ερεθίστηκα από την περίπτωση του σεβαστού κ. Χρ. Σαρτζετάκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να ολοφύρεται για την κατάσταση της χώρας, για να σημειώσω ότι το ζεύγος Σαρτζετάκη εισπράττει, από το κράτος τέσσερεις (4) αποζημιώσεις μηνιαίως: Σύνταξη Αρεοπαγίτου και Προέδρου, ο κ. Χ.Σ., σύνταξη ανώτατου δημοσίου υπαλλήλου αλλά και μισθό μετακλητής η κ.Σ.Σ. (έχει διορισθεί επί εξοχότατου Προέδρου κ. Παπούλια και υπάλληλος στο Προεδρικό Μέγαρο). Αν κάνω λάθος, θα ζητήσω, γονατιστός, συγγνώμη. Απλά σημειώνω ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.350.000 (οι περισσότεροι νέοι).

  • Ο κ. Α. Τσίπρας είχε υποσχεθεί για Υπ. Συμβούλιο ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα. Τα ίδια είχε πει πριν ο κ. Σαμαράς. Τα μέλη του Υ. Σ. είναι 46. Το πολύ 20-25 αρκούν. Στο Υ.Σ. των Η.Π.Α., στο μακρύ τραπέζι, ο εκάστοτε Πρόεδρος πλαισιώνεται, τα τελευταία 50 χρόνια από 17 Υπουργούς.
  • Κατάργηση των Γ.Γ. Υπουργείων. Υπήρξε εφεύρεση του αειμνήστου Κων. Καραμανλή, αμέσως μετά το ’74, για να βολευτούν οι εκατοντάδες των πολιτικών που διψούσαν για εξουσία που την στερήθηκαν επί επτά (7) χρόνια. Σήμερα, επί Αριστερής Κυβέρνησης, οι ΓΓ όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά πλαισιώθηκαν από αναπληρωτές, όλοι κομματικοί κόθορνοι, για να βολευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από το κόμμα πέραν των θρυλικών “συμβούλων” και μετακλητών.
  • Το λαθρεμπόριο καυσίμων και σιγαρέτων ανθεί. Η εξουσία γνωρίζει τους δράστες αλλά παραβλέπει. Είναι γνωστά ονόματα της υψηλής κοινωνίας. Απώλεια φόρων 2-3 δις € ετησίως που θα μπορούσαν να οδεύσουν στην Άμυνα. Με το ποσό αυτό θα μπορούσαν να εκσυγχρονισθούν τα F-16 (1,9 δις €) οι φρεγάτες Μ ΕΚΟ (401 εκ. €) και να περισσεύει για ανταλλακτικά. Μέσα σε 1 χρόνο!

Υ.Γ.

1.  Η καλή μας “αριστερή” Κυβέρνηση θέλοντας να δείξει καλή διαγωγή, να ενσωματωθεί εύκολα στα “ευπρεπή” αστικά κόμματα που προηγήθηκαν κάνει ο,τι μπορεί να τα χαϊδέψει. Αφού ανέδειξε σε υψηλά αξιώματα εμβληματικά πρόσωπα της οπισθοδρόμησης όπως ο κ. Πάκης Παυλόπουλος, η κ. Λούκα Κατσέλη, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, κ.ά.  και τώρα, όπως ακούγεται, προσφέρει, τιμής ένεκεν, το αξίωμα του Πρέσβη ΕΚ Προσωπικοτήτων σε έναν από τους πλέον αποτυχόντες Καραμανλικούς Υπουργούς, τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Τον Αρούλη καλέ… Πρέπει όλοι να βολευτούν… Ακούγεται επίσης ότι και ο κ. Χ. Παμπούκης, alter ego του ολέθριου κ. ΓΑΠ καταλαμβάνει την Προεδρία του Κρατικού Αεροδρομίου!

2. Είκοσι επτά ναι 27, άφρονες, επιπόλαιοι και εντελώς ανεύθυνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή, σε συζητούμενο ΝΑ, με την οποία ζητούν την επέκταση του ολέθριου Νόμου 1264/82 (περί συνδικαλισμού) στα στελέχη των ΕΔ! Να το διαλύσουμε το κατάστημα όπως με τον Ν.1264/82, με την κυριαρχία των εργατοπατέρων, του Στρατού κατοχής, διαλύθηκαν όλοι οι Κρατικοί Οργανισμοί και πρώτες οι Αμυντικές Βιομηχανίες. Το Στράτευμα, βρίσκεται σε αναβρασμό. Το πιο θλιβερό απ’ όλα  είναι ότι ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος αντί ν’ απορρίψει αυτό το εξάμβλωμα, κατσαδιάζοντας τους “λέβέντες”, αποδέχθηκε την ενσωμάτωση της στο ΝΔ! (Καθ. 17/07/16)

O tempora, o mores!

* Ως πρυτανείο για την δωρεάν σίτηση “ημετέρων” και με διακομματική στελέχωση των Υπηρεσιών λειτουργεί η Βουλή – Μιχ. Μασουράκης, ΣΕΒ (Καθ. 17-06-16).

Οι περισσότεροι Ευπατρίδες βουλευτές, υψηλού γούστου κοσμικοί, έχουν επιλέξει υπερπολυτελείς LEXUS των 3.500 cm3 (!!). Λιγότεροι, πολυτελείς λιμουζίνες BMW MERCEDES, AUDI (Καθημερινή 19-06-16). Άμα γίνει πόλεμος, κτυπάω ξύλο, αυτές θα στείλουμε στον Έβρο να επιτεθούν.

Σύμφωνα με διασταυρώμενες πληροφορίες οι προσλήψεις συνεχίζονται, ιδιαίτερα στο κανάλι της Βουλής. Μόλις προχθές 11 Ιουλίου έγιναν 8 (οκτώ). Σ’ αυτόν τον ταπεινό ναό της Δημοκρατίας και του ρουσφετιού υπηρετούν (πάρτε βαθειά ανάσα) 575 μόνιμοι υπάλληλοι, 630 ιδιωτικού δικαίου, 68 ειδικοί φρουροί και 137 μετακλητοί! Δύο Σώματα Στρατού! Με όλα τα καλά τους: bonus, υπερωρίες κ.λπ. Ζήτω το Έθνος! Απεγνωσμένες εκκλήσεις του ΓΕΣ, για διάθεση πιστώσεων προς πρόσληψη 300 ΕΠΟΠ, πέφτουν στο κενό.

** Όσοι παρακολουθούσατε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα του πραξικοπήματος (ή “πραξικοπήματος) στην Τουρκία ασφαλώς θα σημειώσατε την παρακάτω παράγραφο του διαγγέλματος Ερντογάν μέσω κινητού “Η Τουρκία θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη και θα γίνει…”.  Αφερήμ!

Ο Κων/νος Φράγκος είναι Υπ/γος ΕΑ – Αμυντικός Αναλυτής – DEA Πανεπιστημίου PARIS I στα θέματα Άμυνας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης