Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
04/10/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο κίνδυνος να “φάνε γκολ” οι στρατιωτικοί με τις μισθολογικές προαγωγές

Ο κίνδυνος να

Όσο το “παιχνίδι” με τα ισοδύναμα μέτρα μένει ανοιχτό, ο κίνδυνος να “δεχτούν γκολ” -για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του προέδρου της ΠΟΕΣ- οι στρατιωτικοί είναι ανοιχτό. Η δήλωση Χουλιαράκη στη Βουλή ερμηνεύθηκε μάλλον με υπέρμετρη αισιοδοξία από την ΠΟΕΣ, αφού μπορούν να της αποδοθούν κι άλλες ερμηνείες.

Βέβαια το προσωπικό των Ε.Δ. θεωρητικά δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού Καμμένος και Βίτσας έχουν υποβάλλει έγκαιρα στο ΥΠΟΙΚ τα ισοδύναμα δύο ετών, όπως προέβλεπε η καλοκαιρινή τροπολογία Χουλιαράκη.

Η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή ισοδύναμων μέτρων, αφορά στην αδυναμία των πολιτικών προϊσταμένων του προσωπικού όλων των Ειδικών Μισθολογίων (πλην του ΥΠΕΘΑ), να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ποσά. Τίποτα δεν δείχνει ότι θα μπορέσουν να τα βρουν μέχρι το Δεκέμβριο.

Το ερώτημα είναι ποια απόφαση θα επικρατήσει τότε:

• Να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές μόνο για τους στρατιωτικούς;

• Να παγώσουν για όλα τα ειδικά μισθολόγια (και για τους στρατιωτικούς) με την ενεργοποίηση ενός παράδοξου “κοινωνικού αυτοματισμού με στολή”;

• Να βρει το ΥΠΟΙΚ τα ισοδύναμα για όσα υπουργεία δεν μπορέσουν να τα μαζέψουν, ώστε να γλιτώσει το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση;

Τι θα επικρατήσει από τα παραπάνω, θα κριθεί από πολλά και διάφορα. Όπως γράφαμε από χθες, μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στην κυβέρνηση και στη χώρα ακόμη.

Οι στρατιωτικοί που ασχολούνται με τα οικονομικά θέματα στο ΥΠΕΘΑ, δεν έκρυβαν τις τελευταίες ημέρες τις ανησυχίες τους λέγοντας ότι, “κάτι δεν πάει καλά”. Δεν είχαν άδικο αφού είναι παράλογο να έχουν στο υπουργείο Οικονομικών από τις 16 Σεπτεμβρίου τη λίστα με τα ισοδύναμα, να έχει πάει 3 Οκτωβρίου και να μην έχει ανακοινωθεί τίποτα, μέχρι που βγήκε χθες ο ΑΝΥΠΟΙΚ και “έβαλε τα πράγματα στη θέση τους”.

Η αναβολή της απόφασης πάντως, δεν κρίνεται θετική εξέλιξη για τα ειδικά μισθολόγια από κύκλους του ΥΠΕΘΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης