Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
07/12/2017 | 22:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ο κίνδυνος δεν είναι ο Ερντογάν αλλά η “φαγωμάρα” μας

Ο κίνδυνος δεν είναι ο Ερντογάν αλλά η

Η χρονική επιλογή της πρόσκλησης στον Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα δεν ήταν η καλύτερη. Το ΄χουμε γράψει στο Militaire.gr εδώ και μέρες. Η επιλογή ίσως να μην ήταν καθαρά δική μας, αλλά κατά κάποιο τρόπο να μας επιβλήθηκε από τους δυτικούς συμμάχους μας,οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επαφή με τον Ερντογάν, όπως κι αυτός θέλει το ίδιο.

Η επίσκεψη είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής η μοναδική αρνητική στιγμή της ήταν η “αψιμαχία” Ερντογάν-Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρνητική γιατί ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε ευκαιρία να πει το “ποίημα” του σε ζωντανή μετάδοση. Στην συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα, κατά τη γνώμη μας οι εντυπώσεις είναι υπέρ της Ελλάδος.

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης διαπιστώνουμε ότι όλες συμφωνούν πως η επίσκεψη δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένες καταστροφολογικές εκτιμήσεις, συγκεκριμένων κομμάτων. Κάθε άποψη είναι σεβαστή και προς συζήτηση. Το ερώτημα όμως που πρέπει να απαντηθεί είναι ,γιατί έπρεπε κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί να αρχίσουν να βγάζουν ανακοινώσεις πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Αθήνα ο Ερντογάν! Σε τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική; Στην αύξηση κομματικών ποσοστών; Στην δημιουργία εντυπώσεων στο κομματικό κριτήριο κάθε πορέδρου; Εξυπηρετεί σε κάτι τη χώρα και τα συμφέροντά της; Κατηγορηματικά όχι!

Ποιο είναι το ζητούμενο; Η επόμενη δημοσκόπηση ή τα συμφέροντα της χώρας; Φοβόμαστε να δώσουμε απάντηση,γιατί είναι στενάχωρη.

Για να μην σπεύσουν οι “κομματικοί σχολιαστές” να μας κατηγορήσουν ως υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, να επισημάνουμε ότι ακριβώς τα ίδια έκανε όταν ήταν αντιπολίτευση και προσδοκούσε να πιει νερό από την πηγή της εξουσίας. Αλλά μετά από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής,πολιτικής,πολιτιστικής και τελικά εθνικής δεν μπορούμε ούτε στα αυτονόητα να έχουμε όλοι μας μια κοινή στάση;

Το πρόβλημά μας λοιπόν δεν είναι ο κάθε Ερντογάν, ότι και να λέει ,ότι και να κάνει. Το πρόβλημά μας είναι εμείς τι έχουμε σκοπό να κάνουμε για να τον εξουδετερώσουμε. Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε τη Τουρκία. Όπως σωστά ανέφερε χθες ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από την “ποσοτική σύγκριση” και να δούμε τα ποιοτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα. Αν μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε με ψυχραιμία την κατάσταση θα διαπιστώσουμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ δυσκολότερη θέση απ΄ ότι εμείς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης