Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
19/05/2016 | 18:01 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογαν όρισε πρωθυπουργό μέρα σημαδιακή!

Ο Ερντογαν όρισε πρωθυπουργό μέρα σημαδιακή!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σημαδιακή μέρα επέλεξε ο Πρόεδρος να ορίσει τον υποψήφιο για την αρχηγία του κυβερνώντος κόμματος και τον πρωθυπουργικό θώκο.
Η 19η Μαΐου ήταν μια από τις εθνικές γιορτές της Τουρκίας και σηματοδοτούσε την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κεμάλ. Με την μετάβαση του Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19 /5/1919 ξεκίνησε ο αγώνας ενάντια στον σουλτάνο και τις δυνάμεις που ήθελαν να διαμελίσουν την οθωμανική αυτοκρατορία. Ταυτόχρονα η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την σφαγή και τον διωγμό των Ποντίων από την κοιτίδα τους.
Το καθεστώς Ερντογάν κατάργησε όλες τις εθνικές εορτές που σχετίζονται με τα επιτεύγματα του Κεμάλ. Αυτή την ημέρα μνήμης της τραγωδίας των Ελλήνων του Πόντου ο Ερντογάν όρισε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ νέο αρχηγό του Κόμματος του.
Ο αυριανός πρωθυπουργός γεννήθηκε στο Ερζιντζαν το 1955. Σπούδασε ναυπηγός στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης. Δεν σπούδασα , είχε πει κάποτε , στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (πρώην Robert College) για να μην παραστρατήσω!
Είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου από την εποχή που ήταν Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης. Μετά την άνοδο στην εξουσία του ΑΚΡ το 2002 ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού μεταφορών. Είναι ο μακροβιότερος υπουργός μεταφορών της Τουρκίας.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων του βγήκαν στην επιφάνεια κάποια σκάνδαλα διαφθοράς , τα οποία όμως κουκουλώθηκαν αμέσως.
Η οικογένεια του διαθέτει σήμερα 17 μεγάλες επιχειρήσεις , 28 πλοία και 2 υπερπολυτελείς θαλαμηγούς.
Τώρα το ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει στο πλουσιοπάροχο υπουργείο μεταφορών…..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης