Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Πολιτική
31/10/2016 | 06:47 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογάν “ψωνίζει” μαζικά όπλα κι εμείς κατατρεχόμαστε από “το βούτυρο ή κανόνια”

Ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν “ψωνίζει” μαζικά όπλα και μάλιστα από τα πιο σύγχρονα.Η χθεσινή είδηση που δημοσιοποίησε το Militaire.gr για την μαζική έγκριση της προμήθειας 24 F-35 είναι ανησυχητική. Όχι επειδή ήταν άγνωστο ότι η Τουρκία θα προμηθευόταν αυτά τα αεροσκάφη, αλλά επειδή δείχνει ότι το πρόγραμμα “τρέχει” πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι ελπίζαμε εδώ στην Ελλάδα.

Και τι κάνουμε;

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη…εθνική σημασία που έχει για τα ελληνικά κόμματα η σύνθεση του ΕΣΡ και η καταλληλότητα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την θέση του επικεφαλής αυτής της “ανεξάρτητης αρχής”, θα πρέπει να επισημάνουμε ξανά ότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ιδαίτερα επικίνδυνη.

Η Ελλάδα έχει να ασχοληθεί σοβαρά με τον εξοπλισμό της εδώ και πολλά χρόνια. Η λογική γνωστή και απολύτως υποκριτική: όλες οι κυβερνήσεις φρόντιζαν δήθεν για το “βούτυρο” των πολιτών και απέφευγαν να αγοράζουν “κανόνια”. Κι όταν αντί για “βούτυρο” ήρθαν τα μνημόνια πάλι στα …κανόνια τα ΄ριξαν.

Αυτά είναι ιστορία που όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, για να μάθουμε ποιοι ευθύνονται για την κρίσιμη κατάσταση που σήμερα πρέπει να διαχειριστούμε.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα…

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αποφάσεις είναι εύκολες, γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πρέπει να ακολουθήσεις τον μονοδρομο. Στην περίπτωσή μας αυτή τη στιγμή, ο μονόδρομος οδηγεί στον άμεσο εκσυγχρονισμό της ΠΑ.

Η απόφαση για την αναβάθμιση μεγάλου αριθμού F-16 της ΠΑ έχει ληφθεί εδώ και πολύ καιρό. Το ΥΠΕΘΑ έχει καταλήξει στον αριθμό των αεροσκαφών που πρέπει να εκσυγχρονιστούν και το μόνο που απομένει είναι να γίνουν οι τυπικές διαδικασίες-αιτήματα προς τις ΗΠΑ.

Υποψιαζόμαστε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στην νοοτροπία που προαναφέραμε. Η κυβέρνηση ίσως να φοβάται το κόστος που θα εισπράξει αν ανακοινωθεί η έναρξη του προγράμματος αναβάθμισης των F-16.

Η κοινή γνώμη στην συντριπτική της πλειοψηφία δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για την εθνική ασφάλεια και έχει αποδείξει και πρόσφατα ότι δεν ενοχλείται από την ενίσχυση των ΕΔ. Οι αντιδράσεις περιορίζονται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης “πασπαλισμένες” απο σωρεία δημοσιευμάτων, που εξυπηρετούν τις αντίπαλες παρατάξεις και πιθανόν συμφέροντα.

Αν πράγματι η κυβέρνηση καθυστερεί να ασχοληθεί σοβαρά με την αμυντική θωράκιση της χώρας, ας ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Θέλουμε να πιστευουμε οτι θα εξασφαλίσει αυτομάτως την πλήρη συναίνεση όλων των κομμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα δικαιωθεί για μια ακόμη φορά για όσα είπε περί φρενοκομείου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης