Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
09/05/2016 | 06:08 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογάν “έφαγε” τον Νταβούτογλου και για οικονομικούς λόγους!

Ο Ερντογάν

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Κυκλοφορούν πολλές φήμες για τα αίτια αποπομπής του Νταβούτογλου. Υπήρξαν , κατά καιρούς, σημαντικές διαφωνίες σε ουσιαστικά θέματα μεταξύ των δυο ανδρών. Η χαριστική βολή, σύμφωνα με την οικονομική συντάκτρια της Χουρριέτ  Νεσέ Καρανφίλ , ήταν τα μεγαλεπήβολα έργα του Προέδρου.

“Όπως είναι γνωστό ο κ. Ερντογάν θέλει την άμεση ολοκλήρωση των γιγαντιαίων έργων που φιλοδοξεί να κατασκευάσει, όπως για παράδειγμα το 3ο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, την 3η  Γέφυρα στο Βόσπορο, το Κανάλι της Πόλης, 15 περιφερειακά Νοσοκομεία κ.α.

Όταν οι κατασκευαστικές εταιρίες αντιμετώπισαν δυσκολίες δανεισμού, χρηματοδότησης λόγω της οικονομικής κρίσης το 2014, αποφασίστηκε η ολοκλήρωση των έργων του Ερντογάν με την εγγύηση του κρατικού Θησαυροφυλακίου σε ποσοστό 100%.

Ο Νταβούτογλου πρότεινε πρόσφατα τη μείωση του αυτού του ποσοστού στο 80%, για να μη διακινδυνεύσει η οικονομία της χώρας.  Μια τέτοια απόφαση, όμως θα καθυστερούσε τα έργα και θα εκτόξευε το κόστος κατασκευής τους.  Αυτός ήταν ο λόγος που εξόργισε τον  σουλτάνο”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης