Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
05/03/2017 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο διαμελισμός της Τουρκίας το “τίμημα” που θα πληρώσει ο Ερντογάν για να γίνει σουλτάνος!

Ο διαμελισμός της Τουρκίας το

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Διαβάζοντας το βιβλίο του Peter Hopkirk , Το Μεγάλο Παιχνίδι, αντιλαμβάνεται καλύτερα αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας.
Ο συγγραφέας περιγράφει πως μοιράστηκαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία πριν από εκατό χρόνια.

Η Ρωσία, κατά τον συγγραφέα ήθελε από τις αρχές του 19ου αιώνα να κατέβει στις ζεστές θάλασσες. Οι ενέργειες της ενόχλησαν την Αγγλία που δεν ήθελε να πλησιάσει κανείς την Ινδία. Έτσι ξεκίνησαν οι δολοπλοκίες, τα τεχνάσματα, δηλαδή το Μεγάλο Παιχνίδι. Το ίδιο σκηνικό διαδραματίζεται και σήμερα στην ίδια περιοχή.  Ο πόλεμος της μοιρασιάς τελικά δεν τελείωσε συνεχίζεται ακάθεκτος με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Η χώρα μας βιώνει ακόμα τις τραγικές συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής. Δυστυχώς, αναβιώνει ο φόβος του κινδύνου να συμβεί κάτι παρόμοιο και σήμερα…

Ας δούμε , όμως τι τρέχει στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο ένας και μοναδικός ηγέτης της Τουρκίας. Το σχέδιο του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση , οδηγεί, σύμφωνα με έγκριτους αναλυτές στο διαμελισμό του ενιαίου κράτους και στην εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας.

Η έπαρση της σημαίες του Κουρδιστάν κατά την επίσκεψη του ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, Μπαρζανί στην Τουρκία προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια . Ειδικότερα, ο συνεταίρος του Ερντογάν στο δημοψήφισμα, Ντεβλέτ Μπαχτσελί αγρίεψε και τα έβαλε με όλους. Έφτασε στο σημείο να απειλεί την Ελλάδα, προσπαθώντας να στείλει εθνικο-πατριωτικό μήνυμα στους ψηφοφόρους του. Τόλμησε να αποκαλέσει “πατσαβούρα”  τη σημαία των Κούρδων που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Άγκυρα να πολεμήσει μαζί με τους Κούρδους εναντίον του ISIS! Η Αμερική ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις της για τον τουρκικό στρατό. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, ο υπουργός Εξωτερικών John Dulles  δήλωσε : “Εξασφαλίζουμε από την Τουρκία τους  φθηνότερους στρατιώτες. Στοιχίζουν μόλις 23 σέντς”. Τότε ο εμπνεύστηκε ο Ναζιμ Χικμέτ το ποίημα του “ο στρατιώτης των 23 σεντς”, στο οποίο έλεγε: “Κύριε Ντάλλας, δεν μπορούμε να σας  κρύψουμε ότι η ζωή είναι ακριβή στη χώρα μας. Με 23 σεντς μπορείς να αγοράσεις 100γραμ. κρέας, ή 2 κιλά ξερά κρεμμύδια, 1 κιλό φακές, 50 εκατοστά ύφασμα για σάβανο ή έναν εικοσάχρονο άνθρωπο”…

Ο Ρήγκαν υποστήριζε ότι η χώρα του ξοδεύει 6000$ το χρόνο για έναν Τούρκο στρατιώτη ενώ για έναν Αμερικανό χρειαζόταν 90.000$.

Την εποχή του Κλίντον, επίσης επικρατούσε η άποψη ότι οι στρατιώτες είναι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της  Τουρκίας.  Η Αμερική δαπανούσε 28 εκατομ $ τον μήνα για χίλιους Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.  Οι Τούρκοι φαντάροι κόστιζαν μόνο 4,5εκατ.$.

Το δόγμα των ΗΠΑ το εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο Νίξον: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχει δημοκρατία και εκκοσμίκευση στις Μουσουλμανικές χώρες. Το εκπαιδευτικό και διοικητικό τους σύστημα πρέπει να στηρίζεται στη θρησκεία. Όταν κατακτήσουμε τον τσομπάνο που είναι επικεφαλής  τους θα κυβερνάμε τη χώρα τους. Είμαστε αναγκασμένοι να λαμβάνουμε μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αργότερα αναπτύχθηκε από τον Γκράχαμ Φούλλερ, σταθμάρχη της CIA, στη Μέση Ανατολή, η θεωρία του “ήπιου Ισλάμ”, το οποίο κατέρρευσε με την είσοδο της Μερβέ Καβακτσί με μαντήλα  στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Τώρα καλλιεργείται ο νεοοθωμανισμός που ως γνωστόν είχε το καθεστώς των μιλλετ, δηλαδή των εθνοτήτων.
Τελικά η θρησκεία είναι ένα όπλο που χρησιμοποιούν οι ισχυροί για να επιβάλουν τη θέληση τους. Πίσω από τον Πανισλαμισμό του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ βρισκόταν η Γερμανία. Η θεωρία σχεδιάστηκε όχι για να σωθεί η οθωμανική αυτοκρατορία, αλλά  σαν όπλο εναντίον της Ρωσίας και της Αγγλίας.

Λίγες μέρες μετά την έναρξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου με εντολή των Γερμανών ο σουλτάνος εξέδωσε φιρμάνι (14/11/1914) για την έναρξη ιερού πολέμου, δηλαδή Τζιχάντ. Σκοπός τους ήταν να πλήξουν με τις εξεγέρσεις των Μουσουλμάνων τα συμφέροντα της Αγγλίας στην Ινδία και την Αίγυπτο. Αλλά και ο Χίτλερ είχε φτιάξει μια φοβερή οργάνωση για να ξεσηκώσει τους Μουσουλμάνους εναντίον της Ρωσίας. Οι ηγέτες αυτής της οργάνωσης δεν οδηγήθηκαν ποτέ στη Νυρεμβέργη για να δικαστούν, αλλά μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ….
Όλοι γνωρίζουν τον ρόλο των ΗΠΑ στη δημιουργία της Αλ Κάιντα, του ISIS, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων παρόμοιων οργανώσεων.
Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έλεγε: “Όταν μάθετε να βλέπετε , θα δείτε ότι τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης