Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
07/11/2017 | 07:51
Militaire News

Ο Αμερικανός πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16

Ο Αμερικανός πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16

Στο ΥΠΕΘΑ θα βρεθεί σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζ.Πάϊατ. Η συνάντηση που θα ΄χει με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο έχει ενδιαφέρον ειδικά για το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16, που φαίνεται ότι περιπλέκεται.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ρωτήθηκε χθες από τους συντάκτες του υπουργείου Άμυνας αν επιμένει στη θέση που εξέφρασε τη Κυριακή για “πάγωμα όλων των διαδικασιών” σχετικά με την αναβάθμιση των F-16,μέχρι να δοθούν εξηγήσεις από την Ντ.Μπακογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για όσα είπε για την συμφωνία , σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα.Η κ.Μπακογιάννη είχε πει πως “κάτι σάπιο” υπάρχει στην συμφωνία.

Το θέμα είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί στην συνάντηση.

Η Ελλάδα υποτίθεται ότι “καίγεται” να βρει λύσεις για τον εκσυγχρονισμό του αεροπορικού της στόλου. Από την ΠΑ μάλιστα θέλουν να “κλείσει” η υπόθεση του εκσυγχροσνισμού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Δύσκολος στόχος αφού η οριστική απάντηση-προσφορά από τις ΗΠΑ αναμένεται στις 14 Νοεμβρίου,αν δεν υπάρξει νέα αναβολή. Θα είναι προσαρμοσμένη στο κόστος του 1,1 δις δολαρίων που έχει θέσει ως οροφή η ελληνική πλευρά; Κι αν δεν είναι τι θα ακολουθήσει;

Το κλίμα δεν είναι και τόσο αισιόδοξο πια στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΑ για την εξέλιξη του προγράμματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης