Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή
17/02/2017 | 15:55 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας “πιάσουν στον ύπνο” στο Αιγαίο αλλά είμαστε πάντα εκεί!

Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας

Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο οι οποίες εδώ και κοντά ένα χρόνο ξεπερνούν κάθε λογική, έχουν μεταξύ κι ένα στόχο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Είναι ένα είδος “ελέγχου αντανακλαστικών” του ελληνικού αμυντικού συστήματος στο Αιγαίο. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να “φυλάς σκοπιά” σ΄ ένα χώρο όπως το Αιγαίο με τόσα νησιά,νησίδες και βραχονησίδες. Για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, είναι πιθανό κάποιος να ανέβει σε κάποια απ΄ αυτές. Το ζήτημα είναι να είμαστε έτοιμοι να τον κατεβάσουμε!

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και στις ΕΔ το άκρως ενθαρρυντικό συμπέρασμα είναι ότι σε καμία από τις προκλήσεις των Τούρκων δεν “έχουμε πιαστεί στον ύπνο”. Πάντα είμαστε εκεί που οι Τούρκοι υποτίθεται ότι εμφανίζονται …αιφνιδιαστικά. Ο Τούρκος Αρχηγός Ακάρ θα είδε μάλλον με απογοήτευση το σκάφος του ελληνικού Στόλου να τον περιμένει στα Ίμια.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι υπηρεσίες πληροφορίων των ΕΔ δουλεύουν καλά. Γι΄ αυτό και πρέπει να τις αφήσουμε να εργαστούν απελευθερωμένες από λογικές και πρακτικές του παρελθόντος που επιβάλλουν σε έμπειρους αξιωματικούς που έχουν πια εμπειρία στις πληροφορίες να φεύγουν από τη θέση τους για να πάνε να κάνουν το διοικητή σε κάποια μονάδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης