Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΚΥΠΡΟΣ
19/05/2017 | 18:14 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι τουρκοκύπριοι προκαλούν με έγγραφο ψεύδους στον ΟΗΕ

Οι τουρκοκύπριοι προκαλούν με έγγραφο ψεύδους στον ΟΗΕ

Η Μόνιμη Αντιπρσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ με το A/HCR/34/G/13-10/4/17 έγγραφο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού την 17 Μαϊου 17, προωθεί επιστολή του λεγόμενου Υπουργού Εξωτερικών του Ψευδοκράτους Tahsin Ertugruloglu, με το οποίο εκφράζει τις αντιρρήσεις του στην έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή.

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής του αυτοαποκαλούμενου Υπουργού έχουν ως εξής:

α. Κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι με ευθύνη της το 1963 (εννοώντας τις σχεδιαζόμενες τροποιποιήσεις στο Σύνταγμα για να εξορθολογιστούν τα σκανδαλώδη προνόμια των Τ/Κ) κατήργησε την συνεργασία του 1960 (εννοώντας την ανακήρυξη της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας).

β. Ισχυρίζεται ότι μετά το 1963 υπάρχουν 2 Διοικήσεις στην Κύπρο.

γ. Δεν δέχεται την διαπίστωση της επιτροπής του ΟΗΕ, όπως αυτή εκφράζεται στην έκθεση, δηλ. ότι η ΚΔ δεν ελέγχει το σύνολο της νήσου, τονίζοντας ότι η Επιτροπή αγνοεί την ύπαρξη ξεχωριστής Διοίκησης για το Βόρειο Τμήμα.

γ. Σχετικά με το θέμα της άρσης των ναρκοπεδίων στην περιοχή του Πενταδάκτυλου, κατηγορεί την ΚΔ ότι δεν έδωσε κανένα στοιχεία για αυτά μέχρι το έτος 2015, οπότε και ξεκίνησαν ξανά οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

δ. Ισχυρίζεται ότι το Βόρειο Τμήμα τελεί υπό την Διοίκηση των ΤουρκοΚυπρίων και η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα (τώρα το πιστέψαμε).Τότε γιατί προσφεύγει κάθε φορά στην Τουρκία για να προωθήσει τα κατάπτυστα κείμενα προς τον ΟΗΕ.

ε. Προβάλλει μεμονωμένα περιστατικά “ρατσιστικών επιθέσεων” εναντίον Τ/Κ από Ε/Κ για να ενισχύσει την εικόνα των καλών και αθώων Τ/Κ σε αντίθεση με τους κακούς Ε/Κ.Κουβέντα για τις εκτελέσεις Σολωμού – Ισαάκ- Γεωργιάδη και τόσων άλλων…)

στ. Ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά δήμευσης περιουσιών Τ/Κ στον Νότο, τα οποία δεν προβάλλονται στην έκθεση του ΟΗΕ. Κουβέντα για τις καταδίκες από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τουρκίας.

ζ. Προβάλλει την ανάγκη δημιουργίας τουρκόφωνου σχολείου στη Λεμεσό, λέγοντας ότι στο Βόρειο Τμήμα λειτουργούν ελληνόφωνα σχολεία (χωρίς όμως να πεί τον αριθμό των μαθητών).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης