Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
02/09/2017 | 06:21 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι ΗΠΑ “ρίχνουν” 30 εκατομμύρια για αναβάθμιση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία!

Οι ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το Ιντσιρλίκ σύντομα,όπως ίσως πιστεύαμε εδώ στην Ελλάδα,μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον.

Η αεροπορία των ΗΠΑ ζήτησε 30 εκατομμύρια δολάρια για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Ιντσιρλίκ και άλλα 6,4 εκατομμύρια δολάρια για μια ακόμη στρατιωτική εγκατάσταση στην Τουρκία,που όμως δεν κατονομάζεται.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το Ιντσιρλίκ, η αμερικανική αεροπορία λέει ότι θέλει να κατασκευάσει νέους χώρους για την διαμονή του προσωπικού που υπηρετεί εκεί.Υπολογίζεται ότι θα φιλοξενήσουν 216 στρατιωτικούς.

Τα χρήματα αυτά έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2018 και όπως γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να εγκαταλείψουν την Τουρκία,παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν.

Σ΄ ότι αφορά στην στρατιωτική εγκατάσταση που δεν κατονομάζεται αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για μια βάση ραντάρ που βρίσκεται 450 μίλια από τα σύνορα με το Ιράν.Ραντάρ που εντάσσεται στον σχεδιασμό της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ .

Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί “ρίχνουν λεφτά” και στη Σούδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης