Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Οι ευθύνες αποφεύγονται όχι όμως και οι συνέπειες κ.Πρόεδρε”! Ο Σ.Φενέκος για την Κορακάκη

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ

Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ

Υπαναύαρχος ε.α

Νεαροί δόκιμοι στη Σχολή Δοκίμων, το πρώτο και σημαντικότερο δίδαγμα που μάθαμε ήταν να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεων μας και να μην τις μεταθέτουμε στους άλλους.

Πολλές φορές υποπίπταμε σε παραπτώματα που ήταν δύσκολο να επιμερισθούν με ακρίβεια μέσα στο σύνολο.

Όταν όμως μας ρωτούσαν ποιος το έκανε, ήταν έγκλημα καθοσιώσεως εάν δεν έκανες ένα βήμα μπροστά και δεν αναλάμβανες πάραυτα τις ευθύνες των πράξεών σου, και αφενός γινόσουν δακτυλοδεικτούμενος από τους συμμαθητές σου για την δειλία σου, αφετέρου εφαρμοζόταν ειδικό πρόγραμμα “συνετισμού” σου για την τήρηση των αρχών και των αξιών της σχολής, προκειμένου να γίνεις υπεύθυνος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη διοίκησης ανθρώπων.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν για την καλή λειτουργία της Προεδρίας της Δημοκρατίας (δεν λειτουργεί καλά και έχει υποπέσει σε πολλά σφάλματα) και είπε αυτολεξί στον πατέρα της Κορακάκη ότι: “…είναι ένα λάθος που δεν εμπλέκομαι ο ίδιος…”

Ο δε αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε “…ευθαρσώς!!!” ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε άλλους.

Και ως προς τον κ. Κούβελο δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαιτούμε μεγαλύτερο αυτοσεβασμό κυρίως ως προς το αξίωμα που του έχει εμπιστευθεί η πολιτεία, γιατί ως προς το προσωπικό του ανάστημα, έχει μετρηθεί και βρεθεί λειψός και χωρίς σθένος πολλάκις!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης