Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
19/05/2016 | 10:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι “γαλέρες” του ΠΝ! Περιπτώσεις αυθαιρεσίας κατά στελεχών δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο ΓΕΝ

Οι

Τη Δευτέρα ο Α/ΓΕΝ έχει προγραμματίσει ομιλία στο Ναύσταθμο. Θα μιλήσει στο προσωπικό και στα στελέχη του ΠΝ στο πλαίσιο των ενημερώσεων που κάνει για το όραμα του ΠΝ. Αξιέπαινη η προσπάθεια και η σκέψη.

Πηγαίνοντας όμως προς το Ναύσταθμο καλό θα είναι να έχει μια σαφή εικόνα για κάποια πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ΠΝ  και τα οποία οι στενοί του συνεργάτες, ο διευθυντής του γραφείου του και άλλοι έμπιστοι επιτελείς του δεν του έχουν προφανώς αναφέρει. Είτε επειδή δεν γνωρίζουν, είτε ακόμη χειρότερα επειδή δεν θεωρούν αυτά τα θέματα άξια λόγου.

Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που το προσωπικό αδικείται κατάφωρα από ανωτέρους του οι οποίοι καταπατούν τους νόμους και τις διατάξεις.

Το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις αυτές είναι όλο και περισσότερες.

Περίπτωση 1η 

Κυβερνήτης “χαλάει” τα φύλλα ποιότητας μέλους του πληρώματος του πλοίου του επειδή…ο άθλιος έσπευσε να ζητήσει νομική βοήθεια για θέμα του που είχε προκύψει με την υπηρεσία! Θέμα στο οποίο σαφώς και είχε αδικηθεί. Επειδή λοιπόν έπραξε το νόμιμο, ο κυβερνήτης που έχει συχνά απασχολήσει το προσωπικό του “χάλασε” τη βαθμολογία!

Περίπτωση 2η

Αξιωματικός με αλοιώσεις στην σπονδυλική του στήλη (η όποια ζημιά έγινε στα χρόνια που τελεί εν υπηρεσία) είχε ζητήσει με έγγραφη Αναφορά (Συνταγματικό Ατομικό Δικαίωμα) την βοήθεια της υπηρεσίας και την προστασία της να μην αποσπάται για υπηρεσίες που επιδεινόνουν το πρόβλημα. Η προστασία της υπηρεσίας λοιπόν του χαμογέλασε και μόλις ο Αξιωματικός έκανε το πρώτο του παιδάκι και ενώ η γυναίκα του πήγε να πεθάνει (όλα αυτά με χαρτιά!!) το Ναυτικό, ή για να είμαστε πιο δίκαιοι αυτοί που υπονομεύουν την αίγλη του,  τον έστειλαν με το ζόρι να εμβολιαστεί και να αποσπασθεί σε hot spot αδιαφορώντας για τις αρρώστιες που θα μπορούσε “ως φορέας και όχι ως νοσών” στο νεογέννητο και το παιδί του. 

Όλα αυτά  έχουν προωθηθεί στο ΓΕΝ με αναφορά την οποία όποιος λογικός άνθρωπος διαβάζει απλά αγανακτεί..πολύ περισσότερο όταν η αναφορά έχει κατατεθεί από τις 6 Μαΐου  και μέχρι σήμερα το ΓΕΝ δεν έχει απαντήσει.

Περίπτωση 3η

Συμφωνούμε όλοι ότι το δικαίωμα να μεγαλώσεις παιδί είναι απαράγραπτο σε όλες τις χώρες του δυτικού πολιτισμού; Η απάντηση είναι όχι, γιατί όπως προκύπτει από έγγραφα, κάποιοι στο ΓΕΝ “μετακόμισαν” την άδεια ανατροφής ενός Υπαξιωματικού κατά 5 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ από την αιτούμενη ημερομηνίας λήψης, προκειμένου αυτός να πάει πρώτα να “εξυπηρετήσει στο θέρετρο Αξιωματικών”! Αυτή αν είναι Μέριμνα Προσωπικού. Ακούει το ΥΠΕΘΑ ;  

Μπορεί όλα αυτά να τα θεωρούν ασήμαντα όσοι βρίσκονται κοντά στον Αρχηγό. Δεν είναι, γιατί αυτά διαμορφώνουν το κλίμα. Κι όταν το κλίμα δεν είναι καλό, τότε, όσες ώρες και να μιλά ο Αρχηγός ή όποιος από το περιβάλλον του για όραμα και δικαιοσύνη, δεν πείθει.

Το όποιο όραμα του ΠΝ να προσθέσουμε δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ένδοξο παρελθόν του. Και δεν πρέπει κανένας να ξεχνά ότι το ΠΝ σε πάρα πολλές περιπτώσεις δίδαξε Δημοκρατία. Ας μην το ξεχνάμε και κυρίως ας μην το ξεχνάνε…

Θα επανέλθουμε γιατί στο ΠΝ έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία εδώ και πάρα πολλά χρόνια…

Mlitaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης