Υποστηριξε το militaire
Breaking News Videos Άμυνα
21/11/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι “αυτιστικοί” και “αντιπαραγωγικοί” ήρωες των ΕΔ γιορτάζουν! Τι να τους ευχηθείς;

Οι

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα; Οι στρατιωτικοί. Αυτοί οι “αυτιστικοί” κατά τον Βαγγέλη Βενιζέλο και “αντιπαραγωγικοί” κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Αυτοί που θα έπρεπε κατά την μοναδική επίσημη θέση της ΝΔ να έχουν χάσει ακόμη 350 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της Εθνικής Άμυνας. Οι ίδιοι που αναμένουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις αποδοχές τους…

Οι “αυτιστικοί” και “αντιπαραγωγικοί” έγιναν πρόσφατα ξανά απαραίτητοι και εισέπραξαν πλουσιοπάροχα μπράβο. Αν δεν είχαν αναλάβει το προσφυγικό θα ζούσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Κι αν ακόμη η βόμβα δεν έχει εκραγεί πάλι σ΄ αυτούς τους πρώην… “αυτιστικούς” και “αντιπαραγωγικούς” οφείλεται.

Την ίδια ώρα η τουρκική απιειλή είναι αισθητή και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Τόσο πολύ, που είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση για την ανάγκη άμεσου εξοπλισμού της χώρας και δεν έχει ακουστεί ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας. Τι ειρωνία…Την εποχή των παχέων αγελάδων πολιτικοί και πολιτικάντηδες δεν έχαναν την ευκαιρία να βγουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και να κάνουν επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας “τσιρίζοντας” για τα “πεταμένα λεφτά” που πρέπει να πάνε σε “κοινωνική πολιτική”. Τα λεφτά πετάχτηκαν πράγματι αλλά ούτε στον εξοπλισμό της χώρας πήγαν, ούτε σε…κοινωνικές πολιτικές.

Θα ήταν πάρα πολύ απλό να έχουν προστατευθεί οι ΕΔ όπως έπρεπε από το πολιτικό σύστημα που τα χρόνια της κρίσης ανέλαβε να μας σώσει. Ένα διακομματικό καθολικό όχι σ΄ όσα παράλογα απαιτούσαν οι δανειστές. Όχι τώρα, από την αρχή της κρίσης. Με ταυτόχρονο βέβαια πραγματικό και ουσιασιτικό συμμάζεμα σαν κι αυτό που ανακοίνωσε ο Καμμένος και ελπίζουμε ότι  δεν θα μείνει στις ανακοινώσεις. Τι μπορεί πραγματικά να κοπεί από τις δαπάνες των ΕΔ ήταν γνωστό χρόνια τώρα. Κανείς δεν τόλμησε να κάνει πράξη αυτά που όλοι ήξεραν ότι πραγματικά περισσεύουν. Επέλεξαν την εύκολη γι΄ αυτούς λύση να κόψουν τους μισθούς των στρατιωτικών.

Χρειαζόταν επίσης στρατιωτικές ηγεσίες που να είχαν το θάρρος να πουν όχι. Δεν θα τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπήρξαν Αρχηγοί που είπαν όχι. Είναι όλοι εκτός στρατεύματος. Το πολιτικό σύστημα πάντα επιβράβευε τους μέτριους. Αυτό έκανε και μέσα στη πιο βαθειά οικονομική κρίση της χώρας. Ασυγχώρητο…Ίσως το πιο ασυγχώρητο απ΄ όλα, γιατί δίνει το κακό παράδειγμα στα νεότερα στελέχη που βλέπουν τις “υπάκουες μετριότητες” να προστατεύονται από το πολιτικό κατεστημένο και τους άξιους και τολμηρούς να οδηγούνται εκ των πραγμάτων στην παραίτηση και στην αποστρατεία.

Τι να ευχηθείς λοιπόν για την Εορτή των ΕΔ; Κουράγιο, υπομονή, καλή δύναμη; Και τα τρία στερεύουν…Να ευχηθούμε η επόμενη Εορτή των ΕΔ να είναι διαφορετική…Καλύτερη. Όχι δεν πρόκειται να ΄χουν πλουτίσει οι στρατιωτικοί μέχρι του χρόνου! Ακόμη κι αν τους δώσουν όσα παράνομα τους πήραν. Τουλάχιστον όμως ας ελπίσουμε ότι μέχρι του χρόνου θα ΄χουν διορθωθεί πολλά από τα στραβά, ανάποδα και ψυχοφθόρα που τους ταλαιπωρούν. Θα ξέρουν τις μεταθέσεις τους από πολύ νωρίς για παράδειγμα. Ίσως κάποιοι απ΄ αυτούς να ΄χουν τη δυνατότητα να μείνουν σ΄ ένα σπιτι που θα τους παρέχουν για να μην πληρώνουν ενοίκιο,  να΄χουν περισσότερη κατανόηση από τους ανωτέρους τους, που θα αποφέυγουν την προσταγή “κόψτε το λαιμό σας το θέλω”, γνωρίζοντας ότι αυτό που ζητούν θα γίνει αλλά θα επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογική πίεση του προσωπικού που διοικούν. Να ευχηθούμε να πάψουμε να ακούμε άσχημες ειδήσεις για στρατιωτικούς που δεν άντεξαν στην ψυχολογική πίεση και προτίμησαν να “φύγουν”.

Δεν χρειάζεται να ευχηθούμε να τα καταφέρουν στην αποστολή τους. Θα τα καταφέρουν. Όποια κι αν είναι αυτή.

Το βίντεο που φτιάξαμε  στο Militaire.gr από την οπτική γωνία που βλέπουμε τις ΕΔ: μοντέρνες, σύγχρονες, αποτελεσματικές, που δεν θα διαβάζουν μόνο την ιστορία τους, αλλά θα είναι έτοιμες να γράψουν τις επόμενες σελίδες…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης