Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι “άγραφοι” νεκροί Κούρδοι από τη τουρκική βία είναι και ΠΑΙΔΙΑ! Ευρώπη κοιμήσου…

Οι

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Απερίγραπτη η κρατική βία που υπομένουν οι Κούρδοι πολίτες στην Τουρκία. Οι θάνατοι ηλικιωμένων από φυσικά αίτια σπανίζουν. Οι περισσότεροι πεθαίνουν πριν προφτάσουν να γεράσουν.

Λίγες μέρες πριν ένα θωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας  εισέβαλε σε ένα σπίτι, στη Σιλόπη  και διαμέλισε τα δυο αγοράκια που κοιμόταν γαλήνια στα κρεβάτια τους. Ο Μωχάμετ και ο Φουρκάν δυο αγγελούδια έχασαν τη ζωή τους, όταν το βαρύ όχημα γκρέμισε τον τοίχο του σπιτιού τους.

Μόνο ένας μεθυσμένος οδηγός θα μπορούσε να κάνει τέτοιο ατύχημα. Η Νομαρχία του Σιρνάκ έσπευσε την επομένη να αποκλείσει την περίπτωση μέθης του οδηγού. Τότε, εύλογα αναρωτιέται κανείς πως ένα τέτοιο όχημα ξέφυγε από τον άδειο δρόμο κι έπεσε πάνω στο σπίτι. Μήπως το δυστύχημα έγινε εσκεμμένα; Μήπως έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα κι έχασε τον έλεγχο. Και στις δυο περιπτώσεις οι ευθύνες είναι μεγάλες.  Ίσως η ανάκριση, αν βέβαια γίνει, να διαφωτίσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Η κοινή , όμως γνώμη δεν μπορεί να συγχωρέσει με τίποτα τον κυνισμό του αστυνόμου που έσπευσε στο σπίτι και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν λέγοντας:”Φύγετε από εδώ. Δεν έγινε τίποτα.  Ένα panzer  συνέθλιψε δυο παιδιά Κούρδων”.

Δεν βρέθηκε ούτε ένας αξιωματούχος να επικρίνει , να καταδικάσει τον αστυνομικό και να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια.

Κοιτάζοντας τα αθώα πρόσωπα των παιδιών που υπήρξαν θύματα του πιο περίεργου ατυχήματος δεν μπορεί να λες “δεν έγινε τίποτα, αφού ήταν παιδιά Κούρδων”. Είναι ντροπή, να λέγεσαι άνθρωπος όταν τολμάς να εκφράζεσαι έτσι.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης