Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή
03/05/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τα περίεργα “φάουλ” των Γενικών Επιτελείων

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τα περίεργα

Αναμένοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ μέσα στον Μάϊο, τα Γενικά Επιτελεία ρωτήθηκαν από την πολιτική ηγεσία για τις παρατηρήσεις τους σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ άρθρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr τα Γενικά Επιτελεία κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους αλλά όχι για τα άρθρα για τα οποία είχαν ερωτηθεί! Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν οι παρατηρήσεις τους δεν αφορούσαν ζητήματα που έχουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ από το περασμένο καλοκαίρι επίσης με νόμο του ΥΠΕΘΑ!

Συνεπώς να κάνουν παρατηρήσεις για θέματα που έχουν ήδη νομοθετηθεί δεν καταλαβαίνουμε σε τι εξυπηρετεί.

Μπορούμε να υποθέσουμε όμως ότι κανένα Γενικό Επιτελείο δεν επιθυμεί να υπάρχει απολύτως καμία ασφαλιστική δικλείδα σε αποφάσεις κρίσεων και τοποθετήσεων. Για τις οποίες ασφαλώς την ευθύνη και τον τελευταίο λόγο ΘΑ ΄ΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων και τα συμβούλια κρίσεων.

Όμως δεν είναι μεμπτό να καταγράφονται ενστάσεις και διαφωνίες. Γιατί αυτό θα τους κάνει όλους πιο προσεκτικούς, πιο δίκαιους και  πιο υπεύθυνους. Κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί έτσι θ΄ αποφύγουμε επιπόλαιες αποστρατείες οι οποίες οδηγούσαν στη συνέχεια σε προσφυγές στα δικαστήρια με εξασφαλισμένες δικαιώσεις στελεχών που μας κόστισαν πάρα πολλά λεφτά.

Καλό θα ήταν σ΄ αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχουν οι ενστάσεις και οι διαφωνίες. Ζημιά δεν θα κάνουν. Αντιθέτως.

Για τις παρατηρήσεις των Γενικών Επιτελείων που έχουν μια σειρά από τουλάχιστον περίεργα φάουλ θα επανέλθουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης