Υποστηριξε το militaire

“Τα 350 εκατομμύρια περικοπών στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να γίνουν”! Το βίντεο με τη δήλωση Ν.Μπακογιάννη

Militaire News
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest

Η Ντόρα Μπακογιάννη επικεφαλής του τομέα Άμυνας της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη στην τηλεοπτική της παρουσία στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star. Όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε η ΝΔ αν ήταν σήμερα κυβέρνηση ή τι θα πράξει αν γίνει δεκτό το αίτημά της για εκλογές και γίνει κυβέρνηση απάντησε ότι “θα κλείσουμε την αξιολόγηση”.

Πως θα την κλείσουν; Μ΄ ένα καλύτερο “μίγμα πολιτικής” το οποίο όπως εξήγησε θα περιλαμβάνει τις περικοπές των 350 εκατομμυρίων ευρώ στο ΥΠΕΘΑ ,οι οποίες δεν έγιναν. Κατά την άποψη της κυρίας Μπακογιάννη κακώς δεν έγιναν. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τι ακριβώς είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προφανώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και δεν αναφερόμαστε στην αξιολόγηση . Αλλά στο γεγονός ότι έξι χρόνια μετά από την τυπική έναρξη της κρίσης και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, είναι ανησυχητικό -τουλάχιστον- να εκφράζονται σκέψεις,απόψεις και θεωρίες περί νέων περικοπών!

Και η κυρία Μπακογιάννη αλλά και οι περισσότεροι πολιτικοί μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση των ΕΔ όπως έχει διαμορφωθεί με τις πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου,Σαμαρά-Βενιζέλου και τώρα Τσίπρα-Καμμένου.

Προφανώς γνωρίζουν και όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και όσα πράττει η Τουρκία. Όπως πιθανόν να έχουν μια άποψη για το τι συμβαίνει στην γειτονική χώρα στον χώρο των εξοπλισμών.

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι εικόνα έχουν οι πολιτικοί μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό μας προσωπικό . Δυστυχώς για τα στελέχη των ΕΔ τα χρόνια της κρίσης μεταδόθηκε πολλές φορές ψευδέστατη εικόνα της πραγματικότητας από ηγεσίες που ανέχτηκαν τις αλόγιστες περικοπές. Ίσως το λεγόμενο “πολιτικό προσωπικό” να έχει ακόμη την άποψη ότι …οι στρατιωτικοί αντέχουν. Το μόνο που δείχνουν να αντέχουν είναι να δουλεύουν όλο και περισσότερο,αναλαμβάνοντας όσα ο “ανάπηρος” κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να αναλάβει. Τελευταίο παράδειγμα το προσφυγικό και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης