Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
11/03/2017 | 01:24 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι έγραφε στη βάση του το “γερμανικό πουλί” των ναζί στη Κρήτη

Τι έγραφε στη βάση του το

Στο σπίτι ενός Χανιώτη βρίσκεται η επιγραφή που βρισκόταν στο μνημείο που είναι γνωστό στους Κρητικούς ως το “Μνημείο Γερμανικό Πουλί”. Τι έγραφε η επιγραφή; “Ηρθαμε από αέρος να κατακτήσουμε λαό αγρίων”! Ήταν …ο ανθός της γερμανικής νεολαίας που μας έγραψε ο κ.Ρίχτερ! Ναζί ήταν…

Σ΄ αυτό το μνημείο,μ΄ αυτή την επιγραφή τον Αύγουστο του 1942 ο – διορισμένος από τους Ναζί – κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου επισκέφθηκε την Κρήτη. Πρώτη του ενέργεια ήταν να επισκεφθεί το μνημείο που είχαν ανεγείρει οι Γερμανοί στα Χανιά και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εισβολέων.

Τον Νοέμβριο του 2016 είχε ξεσπάσει σάλος με την απόφαση της κυβέρνησης να παραστεί σε μνημόσυνο στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ.

Η Ελλάδα συγχώρεσε τα εγκλήματα των ναζί. Αλλά δεν ξέχασε και ούτε πρόκειται να ξεχάσει. Το θράσος των βετεράνων ναζί που θέλουν να επαναφέρουν το μνημείο της ντροπής στη Κρήτη, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ελπίζουμε αυτό να είναι κατανοητό απ΄ όλους. Κι εντός κι εκτός της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης