Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ Πολιτική
04/05/2016 | 19:41 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Δεν μπορεί βουλευτές να παίρνουν περισσότερα από πιλότο μαχητικού αεροσκάφους”!Ποιος πολιτικός το λέει;

“Η βουλευτική αποζημίωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τις συνολικές αποδοχές ενός διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή ενός χειριστή μαχητικού αεροσκάφους”! Αυτή είναι η πρόταση του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση, που παρουσιάζει αυτή την ώρα τις θέσεις της νέας πολιτικής κίνησης “Επόμενη Ελλάδα”.

Απολύτως λογικό θα πείτε, αλλά με δεδομένη την αντιμετώπιση που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, η πρόταση ακούγεται περίπου ως…επαναστατική.

Το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης έχει απασχολήσει στα χρόνια της κρίσης πολλές φορές τα ΜΜΕ και τη κοινή γνώμη. Παρόλα αυτά, κανείς από τους 300 δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, δεν φάνηκε έτοιμος να προχωρήσει σε πραγματική περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσής του. Όχι υπέρ του κόμματός του, αλλά υπέρ του δημόσιου ταμείου.

Ελπίζουμε ότι η πρόταση Ραγκούση θα επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα, όχι απλά για να έχουμε κάτι να συζητάμε, αλλά για να γίνει πράξη. Γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι παράδοξο ένας πιλότος μαχητικού που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία -όπως και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί- να πληρώνεται με πολύ, πολύ λιγότερα χρήματα από έναν βουλευτή, που τα τελευταία χρόνια …ψηφίζει χωρίς να διαβάζει τι είναι αυτό που του ζητούν να ψηφίσει.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης